Petru Stojanoviću bi se obstoječa pogodba iztekla prihodnjo zimo, a zdaj je sklenil 3,5-letno podaljšanje z Dinamom. Foto: EPA
Petru Stojanoviću bi se obstoječa pogodba iztekla prihodnjo zimo, a zdaj je sklenil 3,5-letno podaljšanje z Dinamom. Foto: EPA

"Ko smo se začeli pogovarjati o novi pogodbi, nisem okleval niti sekundo. Nekako sem se našel v klubu in resnično uživam v vsaki sekundi, ki jo preživim v Maksimiru in Zagrebu," je ob podpisu nove pogodbe za klubsko spletno stran dejal Petar Stojanović.

24-letni Ljubljančan, ki pa se je nogometno uveljavil in med člane prebil pri Mariboru, katerega član je bil med letoma 2012 in 2016, je član udarne postave Dinama, ki je jeseni igral kar opazno vlogo v skupinskem delu Lige prvakov, kjer pa je na koncu ostal brez napredovanja. Stojanovića so sicer na Hrvaškem v preteklih mesecih večkrat kritizirali, da je najšibkejši člen prve enajsterice Dinama, a to ni omajalo zaupanja trenerja Nenada Bjelice.

Štiri leta in sedem hrvaških lovorik
Stojanović je v Zagreb prišel zadnji dan prestopnega roka pozimi 2016, od takrat pa je v štirih letih za Dinamo odigral 144 tekem in pri tem prispeval 2 gola in 16 podaj, prislužil pa si je tudi tri izključitve. S hrvaškim klubom je nadaljeval serijsko zbiranje lovorik, na katere se je navadil že pri Mariboru: z Dinamom je bil Stojanović trikrat prvak Hrvaške in dvakrat hrvaškega pokala.

Hitronogi branilec je po prihodu Matjaža Keka na selektorsko mesto postal tudi prva izbira Slovenije na desnem boku v obrambi – do zdaj je Stojanović zbral 11 nastopov za člansko reprezentanco, kjer je trenutno najmlajši med udarno Kekovo enajsterico.