Pavel Pinni je zelo resen kandidat za novega selektorja. Foto: RTV SLO/M. R.
Pavel Pinni je zelo resen kandidat za novega selektorja. Foto: RTV SLO/M. R.
Rudi Zavrl in Slaviša Stojanovič
Rudi Zavrl je Slaviši Stojanoviču takole razlagal, kam mora v četrtek opoldne priti na razgovor. Foto: RTV SLO/M. R.
Marijan Pušnik
Marijan Pušnik ni veliko povedal o možnostih, ki jih ima, da bi postal selektor. Najprej želi počakati na pogovor s predsednikom Zavrlom. Foto: RTV SLO
Rudi Zavrl in Branko Zupan
Branko Zupan je prepričan, da lahko veliko igralcev iz mlade reprezentance kmalu zaigra za člansko izbrano vrsto. Foto: RTV SLO/M. R.
Matjaž Kek
Eden izmed kandidatov je tudi Matjaž Kek. Po njegovem mnenju bi bil zelo primeren kandidat Zdenko Verdenik. Foto: RTV SLO/M. R.
Nov grb, selektorja še ni

Nekdanji trener Hita Gorice je eden izmed petih kandidatov za novega selektorja izbrane vrste. Na tradicionalni prednovoletni prireditvi v hotelu Slon se je ekipa MMC-ja pogovarjala s kandidati, ki so podali številna zanimiva razmišljanja. Skupna stvar je ena: vsi si zelo želijo sesti na selektorski stolček.

V igri je tudi Publikum, Koper pa ne
"V četrtek imam razgovor s predsednikom Zavrlom in precej več bo znano po tem," je pogovor začel Pinni. Znano je tudi, da je imel primorski strokovnjak ponudbo CMC Publikuma. "Za zdaj se ne nagibam v nobeno smer. Za vsakega trenerja je velika čast biti selektor in še večja obveznost. Če me je kaj strah? Ne, ni me, saj ne grem v Irak," je hudomušno pristavil Pinni in dodal, da gotovo ne bo postal trener Kopra.

Stojanovič: Na dveh stolih se ne da sedeti
"Zame je v tem trenutku že veliko priznanje in pozitivno presenečenje, da sem v ožjem krogu kandidatov za novega selektorja. To je potrditev mojega dobrega dela in rezultatov v zadnjih sezonah. Ne morem še dajati konkretnih odgovorov, saj imam v četrtek opoldne sestanek z Zavrlom. Najprej moram slišati, kako razmišljajo pri nogometni zvezi," je bil dobro razpoložen Slaviša Stojanovič.

"Če bo prišlo do tega, da se bom slučajno moral odločati med Domžalami in reprezentanco, bom v velikem razcepu. Ničesar ne bom delal mimo kluba, ki je bil vedno korekten do mene. Po mojih informacijah sta obe funkciji nezdružljivi. Če bi obstajala kakšna klavzula, bi jo seveda z veseljem izkoristil in dokončal tudi zgodbo v Domžalah. To pa bi zahtevalo veliko energije. Po domače povedano, se z eno "ritjo" na dveh stolih ne da sedeti, ker ponavadi oba stola zrušiš," je v svojem slogu končal Slaviša.

Zupan pričakuje boljše sodelovanje med člansko in mlado reprezentanco
Selektor mlade reprezentance Branko Zupan je omenjal predvsem komunikacijo med obema selektorjema. "Jaz ne razmišljam o selektorskem stolčku, za zdaj lahko razmišljam le o svojem delu. S predsednikom se bova pogovorila naslednji teden. Ključni problem reprezentančnega nogometa je, da ne ujamemo komunikacijske povezave med mlado in člansko izbrano vrsto. Oba selektorja bi morala biti precej bolj povezana. Semlerja, Birso in Ljubijankiča bi se dalo precej bolje uporabiti."

Kaj bi sam v reprezentanci spremenil? "V člansko ekipo je vključenih od 10 do 12 mladih igralcev, morda je treba vklopiti še kakšnega, drugače pa morajo biti v njej igralci, ki so v formi. Ne smemo pozabiti tudi na izkušenejše. Ačimovič trenutno igra v Savdski Arabiji, če ima še vedno velik motiv, bi lahko še veliko dal," je razlagal Zupan in spregovoril tudi o težavah v vezni liniji: "Na zadnjih tekmah se je med vezisti izkazal Robert Koren, treba je iskati podobne igralce (Dalibor Stevanovič, Dare Vršič). Reprezentanca je stvar, kjer moraš zadeti pravo stvar v treh, štirih dneh. Če zamudiš, potem zamudiš tekmo."

Pušnik z mislimi bolj pri Mariboru
Marijan Pušnik je poudaril, da je zanj trenutno najpomembnejši Maribor. Po petkovih pogovorih z Zavrlom bo več znanega. Tudi koroški strokovnjak bi se težko branil pred tako velikim izzivom.

Zavrla čaka naporen teden
Na koncu smo se ustavili še pri Rudiju Zavrlu. "Novosti praktično ni. V ožjem krogu so Pavel Pinni, Slaviša Stojanovič, Marijan Pušnik, Branko Zupan in Matjaž Kek. Kakšnih velikih neznank ni, vsi kandidati poznajo situacijo v slovenskem nogometu, vsi so dobro seznanjeni s problematiko v reprezentanci, poznajo vse igralce. Iščemo kandidata, ki bo izbrano vrsto potegnil iz te anemičnosti. Favorita za zdaj še ni. Šli bomo po metodi izločanja, odločitev pa mora pasti čim hitreje. Imamo tudi tuje kandidate, vendar imajo prednost domači strokovnjaki. Želja je, da bi reprezentanca igrala odgovoren, discipliniran in odprt nogomet," je poudaril Zavrl.

Katanec in Rijkaard sta sanjska kandidata
Pred 10 dnevi nam je predsednik nogometne zveze v spletni klepetalalnici MMC-ja zaupal, da bi na klopi znova rad videl Srečka Katanca. Pisec slovenske pravljice trenutno sedi na klopi Makedonije. Ima Zavrl novega sanjskega kandidata? "Ja, Franka Rijkaarda," se je pošalil mož, ki že 18 let vodi NZS.

Aleš Golob in Matej Rijavec

Nov grb, selektorja še ni