Olimpija je pod vodstvom Milana Mandarića osvojila dva naslova državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je pod vodstvom Milana Mandarića osvojila dva naslova državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

V državnem nogometnem prvenstvu je na vrhu lestvice zelo napeto. Olimpija je po zmagi v Kopru le še točko oddaljena od prvega mesta, na katerem ostaja primorski prvoligaš.

Dober začetek novega starega trenerja
Trener Dino Skender, ki se je vrnil na klop Olimpije na željo novega vodstva kluba pod taktirko Adama Deliusa, je začel z dvema minimalnima zmagama brez prejetega zadetka. Marko Cirman pravi, da bi lahko Skender dobil več časa kot trenerji pod Mandarićevim vodstvom glede na to, da so ga ustoličili novi lastniki.

Sorodna novica Delius ob 2.30 sedel na mostu in začutil, da se želi zmaj srečati z njim

Vtisi o Adamu Deliusu
Na čelu Olimpije se je v zadnjih dneh predstavil novi prvi mož kluba Adam Delius, o katerem v Sloveniji prej ni bilo veliko znanega. "Kot nepremičninar si verjetno želi kakšnega velikega projekta v Ljubljani, za vodenje nogometnega kluba pa ima za to ljudi", pravi Boštjan Janežič. Klub naj bi vodil Igor Barišić s pomočjo dveh športnih direktorjev. Olimpija naj bi pozornost namenila predvsem svoji nogometni šoli. Vodilni možje v klubu zatrjujejo, da je cilj napadalna igra.

Izkupiček Milana Mandarića
Pod vodstvom Milana Mandarića je Olimpija osvojila dva naslova državnega prvaka in tri pokalne naslove. Voditelj Luka Petrič je poudaril, da je Olimpija v tem času prišla nazaj v vrh slovenskega nogometa, po drugi strani pa je delovala brez prave vizije. "Bilo je tudi nekaj zapravljenih priložnosti za še kakšno lovoriko več, če bi klub vztrajal z določenimi trenerji in bi jim dal več časa," je o izkupičku zdaj že nekdanjega vodstva kluba dejal Aljaž Golčer. "Ne samo menjave trenerjev, na rezultate je vplivalo tudi to, da se je vseskozi spreminjala ekipa. Finančni interesi, ki so s tem povezani, pa ne presenečajo," je povedal Cirman. "Če v slovenski nogomet vložiš toliko denarja, boš seveda osvojil nekaj naslovov, ampak pogosto je vse skupaj delovalo vse prej kot resno." Boštjan Janežič je dodal, da se Olimpija v tem času ni vrnila v mesto, ni postala klub svojega mesta.

Sorodna novica Delius: Navijači bodo prišli z atraktivnim, sodobnim nogometom. V pokalu proti Kopru prost vstop.

Kdo je bil najboljši trener Olimpije?
Omizje se je strinjalo, da je bil v času, ko je klub vodil Milan Mandarić, najboljši trener Olimpije hrvaški strokovnjak Igor Bišćan. Med boljše je uvrstilo še Zorana Barišića in Marka Nikolića.

Visoka poraza Man Utd-ja in Joseja Mourinha
V drugem polčasu se je omizje posvetilo tudi dogajanju v najmočnejših evropskih ligah. V ospredju je bil Liverpool, ki je s kar 5:0 na Old Traffordu premagal Manchester United. Gostje so si bili enotni, da je Mohamed Salah v tem trenutku najboljši nogometaš na svetu. V ospredju so bili tudi El Classico, na katerem je Real Madrid premagal Barcelono, in Jose Mourinho, ki je z Romo v Evropski ligi proti klubu Bodo/Glimt prvič v karieri prejel kar šest zadetkov. Vabljeni k poslušanju.

Žoga je okrogla