Slavje nogometašev Interja po zmagovitem zadetku Christiana Eriksena. Foto: EPA
Slavje nogometašev Interja po zmagovitem zadetku Christiana Eriksena. Foto: EPA

Milan je povedel v 31. minuti z golom Zlatana Ibrahimovića, ki je mrežo zatresel z diagonalnim strelom po tleh s približno 15 metrov. Žoga se je čez črto odbila od notranjega dela vratnice.

V 58. minuti je švedski napadalec naredil prekršek nad Aleksandrom Kolarovom, prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho. Ta dogodek je prelomil dogajanje na zelenici.

Nekaj časa je "goste" še reševal vratar Ciprian Tatarusanu, v 71. minuti pa je le klonil, ko je z 11-metrovke s strelom pod prečko izenačil Romelu Lukaku. Rafael Leao je predtem v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Nicola Barello.

Eriksen končno dočakal svoj trenutek

V 10-minutnem sodnikovem podaljšku (zaradi poškodbe in menjave sodnika) je piko na i postavil Eriksen, ki je dosegel svoj najpomembnejši zadetek za Inter, klub, v katerega je iz Tottenhama prestopil pred skoraj natančno letom dni. Danec v Milanu sicer ni upravičil velikih pričakovanj, trener Antonio Conte ga uporablja predvsem kot rezervista.

Ob koncu prvega polčasa sta se na igrišču hudo sporekla Ibrahimović in Lukaku. Povod je bil prekršek Alessia Romagnolija nad Belgijcem, ta pa se je začel prepirati z "Ibro".

Milan je po sobotnem porazu proti Atalanti z 0:3 v Serie A doživel novo razočaranje.

Italijanski pokal, četrtfinale

INTER – Milan 2:1 (0:1)
Lukaku 71./11-m, Eriksen 97.; Ibrahimović 31.
RK: Ibrahimović 58.

Inter: Handanović, Kolarov (92./Young), de Vrij, Škriniar, Vidal, Barella, Darmian (46./Hakimi), Perišić (67./Martinez), Brozović (88./Eriksen), Sanchez, Lukaku.

Milan: Tatarusanu, Kjär (20./Tomori), Hernandez, Romagnoli, Dalot, Meite, Kessie, Saelemaekers (85./Castillejo), Leao (85./Krunić), Diaz (60./Rebić), Ibrahimović.

Sodnik: Paolo Valeri (80./Daniele Chiffi)


ATALANTA - Lazio 3:2 (2:2)
Djimsiti 7., Malinovski 37., Mirančuk 57.; Muriqi 17., Acerbi 34.
RK: Palomino 54./Atalanta
Iličić (Atalanta) je bil na klopi.

JUVENTUS - SPAL 4:0 (2:0)
Morata 16./11-m, Frabotta 33., Kuluševski 78., Chiesa 94.

NAPOLI - Spezia 4:2 (4:0)
Koulibaly 5., Lozano 20., Politano 30., Elmas 40.; Gyasi 70., Acampora 73.


Polfinale, prvi tekmi, 2./3. februarja:
ATALANTA - NAPOLI
INTER - JUVENTUS

Povratni tekmi bosta 10. februarja.