Snemanje Žoga je okrogla je potekalo v atriju Radia Slovenija. Foto: Val 202

Voditelj Luka Petrič je s sodelavci Aljažem Golčerjem, Jožetom Pepevnikom, Markom Cirmanom in Boštjanom Janežičem gostil Marka Radmiloviča.

Težave na sredini igrišča
Osrednja tema pogovora je bila končana nogometna sezona s poudarkom na slovenski reprezentanci, ki je pred nekaj dnevi končala s tekmama drugega cikla kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. O porazu v Celovcu proti Avstriji so sodelujoči v pogovoru izpostavili težave reprezentance na sredini igrišča, kjer je Bijol zamenjal Krhina, in v napadu, kjer Slovenija nima nogometaša, ki bi do zdaj prepričal. Ob zmagi proti Latviji pa je Jože Pepevnik slovensko reprezentanco pohvalil za pozitiven pristop, ki so ga pokazali proti očitno slabši ekipi.

Pravi kazalnik je bila tekma z Avstrijo, ne z Latvijo

Bo Popović as iz rokava?
Pri pogovoru o nadaljevanju kvalifikacij so bila mnenja deljena, ko je prišlo do vprašanja o možnostih Slovenije za osvojitev drugega mesta v skupini. Pohvale za svoji predstavi pa sta bila deležna novinec v državnem dresu Denis Popović, ki ga je Luka Petrič primerjal z Aleksandrom Radosavljevićem, in Domen Črnigoj, ki je proti Latviji dosegel prva dva zadetka za Slovenijo v svoji karieri. Zanj je Boštjan Janežič dodal, da ni sebičen in bi bil v prihodnosti lahko celo vodja reprezentance.

Od krtače do uporabnosti teleteksta
V oddaji lahko slišite tudi mnenja novinarjev in gosta o drugih kvalifikacijskih skupinah, finalu prve izvedbe Lige narodov in njihova mnenja pred začetkom Cope Americe. Niso pa pozabili niti na žensko svetovno prvenstvo, na Turke in njihove težave s krtačo za pomivanje posode ter parfumi, na uporabnost teleteksta, na zanimive priimke nekaterih nogometašev in na Jana Oblaka, ki po njihovem mnenju ne bo okrepil Manchester Uniteda.

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje

Celotna oddaja