"Ko smo dobri v hitrih prehodih, potem smo že prepoznavni, ko pa spustimo ritem, nastanejo težave," pravi Matjaž Kek. Foto: www.alesfevzer.com

21-letni Gnezda Čerin, ki pri Rožmanovi Rijeki igra kot posojeni igralec Nürnberga, sicer za A-reprezentanco še nima nobenega nastopa. "Čakajo nas tri tekme, igralci imajo nor ritem v klubih, tako da potrebujemo širok kader, ki lahko v vsakem trenutku zagotovi kakovost igre in ritem. Namreč, ko smo dobri v hitrih prehodih, potem smo že prepoznavni, ko pa spustimo ritem, nastanejo težave," je pred dnevni pojasnil selektor Kek, ki se bo s svojimi varovanci spet srečal v nedeljo, ko bo reprezentančni zbor.

Slovenci bodo tekmo z Azerbajdžanom odigrali 11. novembra, s Kosovom 15. novembra, v Grčiji pa bodo gostovali 18. novembra. Vse tekme bodo ob 20.45.

Med reprezentanti je spet Josip Iličić ter tudi povratnika po koronskih težavah Miha Zajc in Tim Matavž, zraven je spet tudi Andraž Šporar, ki je imel težave s poškodbo.

Slovenija v Ligi narodov v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi, odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko. V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Seznam igralcev:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje);
- branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
- vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Sandi Lovrić (Lugano), Nino Kouter (Mura), David Tijanić (Rakow), Adam Gnezda Čerin (Rijeka);
- napadalci: Tim Matavž (Al-Wahda), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza).