Parižani so na prvi tekmi Lige prvakov močno razočarali. Foto: Reuters
Parižani so na prvi tekmi Lige prvakov močno razočarali. Foto: Reuters

V taboru PSG-ja je vladalo veliko razočaranje nad izidom (1:1) in predstavo, ki so jo prikazali v Brugesu. Ne samo, da je pariško supermoštvo izgubilo točki, Belgijci so prikazali več in bi lahko odnesli tudi celoten plen. Imeli so lepše priložnosti. Razmerje v strelih proti golu je bilo 16:9, v okvir vrat 6:4.

PSG je povedel v 15. minuti z golom Anderja Herrere, izenačil je Hans Vanaken v 27. minuti.

"Nisem imel veliko dela. Igrali smo zelo kolektivno in jim nismo dovolili velikih priložnosti. Vedeli smo, da jih ne smemo pokrivati ena na ena, saj imajo preveč kakovostne nogometaše. S kolektivno obrambo smo jim odvzeli veliko prostora. Imel sem dve, tri obrambe, ki niso bile preveč zahtevne," je povedal Mignolet.

"Nihče v ekipi ne more biti zadovoljen z rezultatom in igro. Prišli smo po zmago, a nam ni uspelo. Klobuk dol pred Bruggejem. Nocoj so hoteli več od nas, zato so zasluženo prišli do točke," je povedal trener PSG-ja Mauricio Pochettino, ki ima v tej sezoni le eno nalogo ‒ pripeljati Parižane na vrh Evrope.

Začetek je bil daleč od idealnega, česar se Pochettino zaveda. "Messi, Neymar in Mbappe potrebujejo čas, da zgradijo razumevanje. To sem že napovedal. Še vedno moramo ustvariti ekipo. Nismo imeli dobrega večera, ampak ostati moramo mirni, delati naprej in izkoristiti čas. Stvari se bodo popravile," je prepričan Pochettino. Za nameček si je gleženj poškodoval Kylian Mbappe.

Trener Bruggesa Philippe Clement je bil razumljivo vesel. "Pokazali smo, da imamo karakter. Prvih 15 minut je bilo zahtevnih, toda nato smo se sprostili. Začeli smo igrati svojo igro. Moji varovanci so odigrali zgodovinsko tekmo. Sem izjemno ponosen. Pokazali smo, da smo fizično zelo čvrsti. Menim, da smo bili bolj motivirani. Borili smo se do konca," je povedal Clement.

Pariz je na šesti tekmi v tej sezoni prvič ostal brez zmage. V francoskem prvenstvu je na petih tekmah osvojil vseh 15 točk.

Poslastica se obeta že v drugem krogu Lige prvakov, ko 28. septembra v francosko prestolnico prihaja Manchester City. Varovanci Pepa Guardiole so v sredo s 6:3 premagali Leipzig.