Na razmere v svetu sta se odzvali tudi najpomembnejši svetovni konfederaciji. Foto: Pixabay
Na razmere v svetu sta se odzvali tudi najpomembnejši svetovni konfederaciji. Foto: Pixabay

Predsednik Fife Gianni Infantino se je pred tem sestal z generalnim direktorjem Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom in mu na sedežu WHO v Ženevi zagotovil podporo v boju proti novemu koronavirusu.

WHO in Fifa sta lani sklenila štiriletno partnerstvo pri promociji zdravega življenjskega sloga po vsem svetu.

Za torek sklicano izredno zasedanje
Na razmere v svetu sta se odzvali tudi najpomembnejši svetovni konfederaciji. Največja in najbogatejša Evropska nogometna zveza, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, je odpovedala vse tekme v Ligi prvakov in Evropski ligi za prihodnji teden. V torek, 17. marca, pa je sklicala izredno zasedanje, na katerem bodo prek videokonference na temelju priporočil in nasvetov WHO-ja odločali o usodi nogometa na stari celini v naslednjem obdobju.

Povabljenih vseh 55 članic Uefe
Povabljeni so vodilni 55 članic Uefe, zastopniki nogometašev, lig in klubskih združenj, govorili pa bodo tako o nacionalnih kot o reprezentančnih tekmovanjih in o letošnjem evropskem prvenstvu v luči svetovne zdravstvene krize.

Preložitev kvalifikacij v Južni Ameriki
Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) je pred dvema dnevoma odpovedala naslednji krog tekmovanj v Pokalu Libertadores, različice Lige prvakov, tekmovanje je še v skupinskem delu. Fifa je preložila tudi prva dva kroga južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Tekme bi morale biti v zadnjem tednu marca.

Sorodna novica Prekinjena tako Liga prvakov kot Premier liga, Ligue 1 in Bundesliga