Čeprav se je mnogim novica nekaterih medijev zdela lažna, sta kluba to potrdila na svojih spletnih straneh. Treninge svojih nogometašev v naslednjem tednu napoveduje tudi Lazio.

Marsikdaj kontroverzni predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je razburil italijansko javnost. Foto: EPA
Marsikdaj kontroverzni predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je razburil italijansko javnost. Foto: EPA

De Laurentis želi, da se Serie A nadaljuje 4. aprila
Po pisanju italijanskih medijev De Laurentis želi, da se Serie A nadaljuje 4. aprila, večina drugih klubov pa je proti tej ideji. Vodstvo Serie A je klubom priporočilo, da ustavijo aktivnosti do začetka aprila, enako je storil tudi sindikat, ki meni, da je vrnitev na treninge nevarna za življenje.

V Italiji je do zdaj zaradi novega koronavirusa zbolelo več kot 50.000 ljudi, število umrlih je že preseglo številko 4800. Italija je žarišče koronavirusa zunaj Kitajske.

Okužen tudi Juventusov Argentinec Paulo Dybala
Z novim koronavirusom je okužen tudi eden največjih zvezdnikov italijanskega nogometa, napadalec Juventusa, Argentinec Paulo Dybala. To je že tretji pozitivni primer v torinskem klubu.

"Pozdravljeni, sporočam vam, da sem dobil test za covid-19 in da sva oba z Oriano pozitivna. Sva v odličnem stanju in se počutiva dobro. Hvala za spodbudne besede in lep pozdrav vsem," je nogometaš zapisal na Twitter.

Tretji okuženi nogometaš Juventusa
Dybala, ki je s svojim dekletom Oriano Sabatin v izolaciji že od 11. marca, je tretji pozitivni nogometaš tega kluba. 12. marca je v javnost prišla novica, da je zbolel Daniele Rugani, pet dni pozneje pa so okužbo potrdili še pri Blaiseju Matuidiju.