V karanteni so tudi nogometaši Reala. Foto: Reuters
V karanteni so tudi nogometaši Reala. Foto: Reuters

Špansko državno prvenstvo bo prekinjeno najmanj za dva kroga, po prvotnem urniku tako ne bosta odigrana 28. in 29. krog. Okužen je namreč eden izmed košarkarjev madridskega Reala. Košarkarji in nogometaši tega kluba si namreč delijo iste prostore, tako se je vodstvo Reala odločilo, da pošlje vse nogometaše in košarkarje v karanteno.

Sorodna novica Odpovedi, okužbe, težave tudi v formuli ena

Nekatera prvenstva so sprejela podobne ukrepe, po novem je prekinjeno tudi dansko prvenstvo. Najbolj drastični so v Italiji, kjer je Serie A ustavljena do začetka aprila.

Južnoameriška nogometna zveza Conmebol je Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) prosila, da bi zaradi hitre širitve novega koronavirusa prestavila njihove kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo 2022, ki ga bo gostil Katar. Kvalifikacijske tekme bi se morale začeti 26. marca.

Uefa bo v torek izvbedla sestanek z vsemi svojimi članicami. Na njem bodo govorili o preložtvi tekem Lige prvakov in Evropske lige. Medtem je francoski L'Equipe poročal, da Uefa razmišlja tudi o prestavitvi evropskega prvenstva na prihodnje leto, o čemer bodo tudi govorili na torkovem sestanku.