Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Pomurke so se v zadnjem 21. krogu pomerile proti neposrednim tekmicam za naslov državnih prvakinj, ekipi Olimpije. V izenačenem dvoboju pred 800 gledalci sta imeli obe ekipi svoje priložnosti, a učinkovitosti ni bilo, tako da sta se ekipi razšli z remijem (0:0).

Ekipi sta po zadnjem krogu točkovno poravnani, toda v medsebojnih dvobojih je bila v prednosti beltinška zasedba. Tako se je ta veselila rekordnega devetega naslova.

Olimpija ostaja pri dveh naslovih državnih prvakinj.

Ob Pomurju in Olimpiji so bili državni prvaki še Krka (osemkrat), Ilirija (štirikrat), Pikapolonica Jarše in Škale Pande (po dvakrat) ter Tesar Ižakovci in Krim (po enkrat).

Gabor: Dekleta so pokazala pravo srce
"Ta sezona je bila resnično težka. Veliko padcev smo imele, menjali so se trenerji. Na koncu se nam je vse povrnilo, povsem zasluženo smo državne prvakinje. Ko je prišel za trenerja Zlatko Gabor, smo si znova povrnile samozavest. Hvala trenerju in strokovnemu štabu, da nas je tako dobro pripravil na zadnjo tekmo," je po tekmi povedala domača kapetanka Špela Kolbl.

"Globok poklon dekletom, pokazala so pravo srce in pravo željo. Resnično jim še enkrat čestitam. Meni osebno pa tudi ta naslov veliko pomeni, saj je bila to še edina liga, v kateri nisem bil prvak. Vesel sem," pa je dodal Gabor, ki je sicer tretji trener Pomurk v tej sezoni po Sandiju Bauerju in Marjanu Rajbarju.

V gostujočem taboru je kapetanka Manja Rogan poudarila, da bi takšno tekmo morale igrati vsak konec tedna. "Čestitke mojim soigralkam in celotnemu klubu za boj. Žal nam ni uspelo ... Tri leta smo garali za to. Želeli smo si tega naslova. Tokrat smo bili boljši, žal nismo izkoristili priložnosti, zadnjih 20 minut pa smo povsem prevladovali, a ni šlo."

"Tekma je bila težka, tako smo tudi pričakovali. Tudi zadnja naša medsebojna tekma se je odločila v 90. minuti. Danes smo ob koncu poskusili vse: tudi s štirimi igralkami v napadu in dodano vrednostjo, pa žal nismo zadeli. Ni kaj, čestitam Pomurkam," pa je povedal trener Olimpije Miki Kondič.

Prekmurke devetič državne prvakinje

21. ZADNJI KROG

NONA POMURJE BELTINCI - OLIMPIJA 0:0

KRIM - CERKLJE 0:5
DOXAKEY PTUJ - RADOMLJE 0:7
PRIMORJE GAIA NATURELLE - LJUBLJANA 0:7

Vrstni red: Olimpija in Nona Pomurje Beltinci 58, Radomlje in Ljubljana po 39, Cerklje 22, Primorje 16, Doxakey Ptuj 15, Krim 3.