Ciro Immobile je najzaslužnejši za uspešno sezono Lazia, ki bo od oktobra igral v skupinskem delu Lige prvakov. Foto: Reuters
Ciro Immobile je najzaslužnejši za uspešno sezono Lazia, ki bo od oktobra igral v skupinskem delu Lige prvakov. Foto: Reuters

Immobilejeva dozdajšnja pogodba bi potekla leta 2023, vendar se je prvi strelec Serie A to sezono odločil do konca kariere zavezati klubu.

Nekdanji nogometaš Borussie iz Dortmunda, Seville in Torina preteklo sezono ni osvojil le naziva najboljšega strelca italijanskega prvenstva, temveč s 36 zadetki v eni sezoni tudi evropsko zlato kopačko. Dva manj je dosegel Robert Lewandowski, ki je bil tudi najboljši strelec Lige prvakov s 15 zadetki.

Pri Atalanti trije pozitivni na novi koronavirus
Iz Bergama so sporočili, da so trije nogometaši Atalante okuženi z novim koronavirusom. Kljub temu so začeli priprave na novo sezono italijanskega prvenstva, ki se bo začelo 18. septembra.

Klub je testiranje opravil v zadnjih dneh pred današnjim prvim treningom, imen okuženih pa niso sporočili zaradi varovanja osebnih podatkov. "Igralci, ki so okuženi z novim koronavirusom, ne kažejo znakov bolezni in so izolirani od preostalih članov ekipe," so še dodali v izjavi za javnost.

Nogometaši Atalante so se zbrali prvič po izpadu v četrtfinalu Lige prvakov, ko so nesrečno izgubili proti poznejšemu finalistu Paris Saint-Germainu z 1:2.

Josip Iličić potrebuje več časa, da uredi vse zasebne težave in se vrne v fizično stanje, potem ko je več mesecev odsoten z moštvenih treningov. Pred novembrom se bo težko vrnil. Informacij o Iličiću pri Atalanti ne dajejo.