Jasmin Kurtić je počival proti Slovaški in komaj čaka na obračun z Malto. Foto: MMC RTV SLO
Jasmin Kurtić je počival proti Slovaški in komaj čaka na obračun z Malto. Foto: MMC RTV SLO

Slovenci so se z Malto zadnjič srečali v kvalifikacijah za SP 2018, ko so zmagali z 1:0 v gosteh in z 2:0 doma. Ob tem ima Slovenija z Malto še tri zmage in neodločen izid.

Sredina zmaga Malte nad Ciprom, ki je Slovenijo premagal, je dovolj veliko opozorilo, da tekmeca ne gre jemati prelahko. To je večkrat poudaril tudi selektor Matjaž Kek.

Malta opozorila že z remijem v Bratislavi
"To bo tekma, v kateri za nas šteje samo zmaga. Malta je nase opozorila že z remijem v Bratislavi, jasno je, da gre za organizirano ekipo. Toda v tem zgoščenem ritmu smo že včeraj pripravljali analizo, današnji trening je že namenjen tudi taktični pripravi na tekmo, na kateri moramo biti agresivnejši, hitrejši, a tudi organizirani in strpni," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Kek.

"Tekma, ki nas čaka jutri, prinaša tri točke. Zaradi tega bi bilo razmišljanje o naslednjem tekmecu napačno. Zavzetost in osredotočenost na Malto je pri igralcih dobra. To je pravilno razmišljanje," je poudaril Kek in pojasnil, pri čem bo treba predvsem sredino igrišča izboljšati v primerjavi s sredo.

"V obrambi moramo v zvezni vrsti ostati dovolj organizirani pri preprečevanju njihovih napadov, moramo biti agresivni, saj smo Slovakom puščali preveč prostora. V smeri napada pa moramo imeti hitrejšo podajo naprej, bolj usmerjeno proti golu. Slovakom smo prevečkrat pustili, da so se organizirali v obrambi, to pa je potem težje prebiti. Hitrost je manjkala. Ko smo to hitreje izvedli, je bilo že na dobri ravni," je dejal Kek, ki je napovedal določene spremembe v ekipi zaradi utrujenosti.

Kek pričakuje precej hitrejšo igro proti Malti

Kurtić: Prevladovati moramo v vseh elementih in odnesti vse tri točke
Vrača se Jasmin Kurtić, ki ni imel pravice nastopa proti Slovaški. "Pogovarjali smo se, analizirali tekmo in lahko povem, da je Malta ekipa, ki zadnje čase tudi rada igra, visoko pritiska. Morali bomo biti maksimalno pripravljeni, dati vse od sebe, ne sme biti pa niti najmanjšega podcenjevanja. Prevladovati moramo v vseh elementih in odnesti vse tri točke," je povedal Kurtić, ki po zamenjavi kluba – Parmo je zamenjal za Paok – več sodeluje tudi pri organizaciji igre.

"Počutim se v redu, vsak profesionalen nogometaš mora poskrbeti zase in svojo pripravljenost. Zdaj sem osredotočen le na reprezentanco ter tekmi z Malto in Hrvaško. Proti Malti moramo biti psihično močni, ne smemo podcenjevati, moramo se obnašati tako kot na tekmi s Hrvaško. Biti moramo agresivni tako v obrambi kot pred tekmečevim golom," je še povedal izkušeni vezist.


Skupina H, sobota ob 15.00:
CIPER – RUSIJA

Ob 18.00:
SLOVENIJA – MALTA

Ob 20.45:
SLOVAŠKA – HRVAŠKA

Lestvica:                             
HRVAŠKA          4  2 1 1 4:1  7 točk 
RUSIJA           4  2 1 1 6:4  7      
SLOVAŠKA         4  1 3 0 5:4  6      
SLOVENIJA        4  1 1 2 3:4  4      
MALTA            4  1 1 2 6:8  4      
CIPER            4  1 1 2 1:4  4