Ali se je mednarodna sodniška trojka pod vodstvom Mateja Juga pravilno odločila ali ne? Foto: Youtube/www.prvaliga.si
Ali se je mednarodna sodniška trojka pod vodstvom Mateja Juga pravilno odločila ali ne? Foto: Youtube/www.prvaliga.si
Luka Elsner
Olimpija na štirih tekmah pod vodstvom Luke Elsnerja še ni prejela gola. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Kapetan Maribora Marcos Tavares je na deveti ligaški tekmi dočakal prvi gol, s katerim je odločil tekmo v Kopru. S 115. golom v Prvi ligi zdaj še za 15 golov zaostaja za strelskim rekorderjem I. SNL Štefanom Škaperjem (130 golov na 226 tekmah). Foto: www.alesfevzer.com
Marko Alvir na občinskem derbiju
Zmaga Domžal 5:0 nad Radomljami je najvišja zmaga v prvoligaški sezoni, klubska stran še dodaja, da gre po 297 tekmah za najvišjo zmago Domžal po letu 2008, ko so 31. maja s 6:0 na Ptuju porazili Dravo. Foto: BoBo

V 10. krogu so sodniki vrgli novo kost, ko je Matej Jug v 76. minuti razveljavil avtogol Kopra v korist Maribora, ker je bil Dare Vršič ob strelu Sintayehuja Sallalicha v prepovedanem položaju. Ali bi se branilec Jan Andrejašič brez Vršiča pred golom tako hitro bližal golu ali je šlo za neposrečeno izbijanje v zadnjem hipu Sallalichevega strela, ki bi brez branilca in Vršiča prav tako končal v mreži?

Posnetek spornega trenutka na Bonifiki

Maribor dočakal gole napadalcev
Vsekakor so gostje težko požrli izničeno vodstvo s 3:1, saj so nato Koprčani do konca vztrajno lovili izenačenje. Ostalo je pri zmagi, tako da odločitev ni bila prelomna, vseeno pa je pri vijoličastih ostal občutek, da so jih sodniki znova prikrajšali. "Ko tekmo zmagaš, lažje potisneš te dogodke v ozadje in zanje ne porabljaš toliko energije. Zato tudi besed ne bi bilo prav veliko. Verjamem, da bodo sodniki pogledali in analizirali vse situacije, da vidijo, kaj je narobe ali prav," je za klubsko stran povedal Darko Milanič. Trenerja Maribora sta po zaostanku razveselila gola napadalcev Luke Zahovića in Marcosa Tavaresa, ta je sploh prvič zadel v novi ligaški sezoni.

Zajc skočil na vrh lestvice strelcev
Maribor je sicer zmagal že šestič zapored v vseh tekmovanjih in še naprej diha za ovratnik vodilni Olimpiji, ki pa se je tudi sama spustila v zmagoviti niz. Po prihodu trenerja Luka Elsnerja so namreč zeleno-beli dobili prav vse štiri tekme. V sredo so z 1:0 slavili v Celju, edini gol pa je dosegel najvidnejši posameznik ljubljanskega moštva Miha Zajc. 21-letni reprezentant se je s petim golom sezone na vrhu lestvice strelcev izenačil s Sandijem Arčonom (Gorica) in Sunnyjem Omoregiejem (Maribor).

"Danes je glava prevzela noge in smo bili mentalno tako močni, da smo naredili prav vse, da nismo prejeli gola. Takšna Olimpija bo potrebna, da bomo na koncu prvi na lestvici," je na novinarski konferenci kot glavno odliko branilcev naslova po treh tednih vodenja izpostavil Elsner.

Na vrhu tako razlika ostaja vsega dve točki: v 11. krogu Prve lige vodilna Olimpija v soboto gosti zadnjeuvrščene Radomlje, drugi Maribor pa v nedeljo gostuje pri Rudarju.

Radomlje še čakajo na prvi gol Domžalam
Tretjeuvrščene Domžale pričakovano niso imele veliko dela na občinskem derbiju, kjer so odigrale za čisto petico. Radomlje tako še vedno čakajo na sploh prvo točko proti sosedom oz. še več: Radomljani na šestih prvoligaških derbijih sploh še niso zabili gola Domžalčanom, prejeli pa so jih zdaj že kar 19.

Rožman začenja ustvarjati svojo zgodbo
"Tekma je bila gledljiva in z naše strani maksimalno napadalna. Imeli smo dobro izvedbo, čeprav smo si ob golih pripravili še kar nekaj priložnosti. Ostajajo pomanjkljivosti v igri, vendar sem zadovoljen, da fantje igrajo sproščeno in agresivno. Počasi začenjamo ustvarjati svojo zgodbo,"
pravi Simon Rožman in napoveduje, da Domžalčani še ne bodo nehali lova na vodilni dvojec.

Evrogol Dangubiča vrhunec kroga
Gol kroga je padel v Krškem, kjer je odločitev med Krškim in Rudarjem padla v 87. minuti, ko je Filip Dangubič zadel z visokim lobom z 20 metrov. Evrogol za tretjo domačo zmago atomskih fantov Tomaža Petroviča: "Danes smo bili nagrajeni ob koncu s tem res izjemnim golom Filipa, ki si je gol tudi zaslužil."

Na prvi tekmi 10. kroga med Aluminijem in Gorico ni bilo golov, kar se je v sezoni 216/17 v Prvi ligi zgodilo šele drugič: v 5. krogu ni bilo zadetkov na srečanju Celje - Radomlje.

Maribor nadaljeval zmagovito serijo na Bonifiki
Elsner: Zasluga igralcev, da še nismo prejeli gola
Evrogol Dangubića v Krškem potopil Rudar
"Petarda" Domžal v mreži Radomelj
Olimpija Celje strla s kopijo gola iz Kidričevega
Zahović in Tavares preobrnila izid na Bonifiki
Maribor nadaljeval zmagovito serijo na Bonifiki
Elsner: Zasluga igralcev, da še nismo prejeli gola
Evrogol Dangubića v Krškem potopil Rudar
"Petarda" Domžal v mreži Radomelj
Olimpija Celje strla s kopijo gola iz Kidričevega
Zahović in Tavares preobrnila izid na Bonifiki