Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ker so pred dnevi pri Aluminiju odkrili pozitivni primer enega nogometaša na novi koronavirus, so bili vsi nogometaši in člani strokovnega vodstva od 8. do 17. avgusta v karanteni.

"V NK Aluminiju smo glede na znane okoliščine 10-dnevne karantene za vse igralce ekipe z zborom začeli v torek, 18. avgusta. S strokovnega vidika, ustreznega trenažnega procesa in prehoda na tekmovalni ritem smo ocenili, da bi bilo po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo že ta vikkend," so v sporočilu za javnost zapisali pri Aluminiju.

"Ker se je delegiranje za prihajajoči vikend že napovedovalo prejšnji teden, smo na Nogometno zvezo Slovenije apelirali, da nam tekme 1. kroga ne delegirajo 22. oziroma 23. avgusta," so pojasnili v klubu. Priprave so namreč lahko začeli šele po ponedeljkovem vnovičnem testiranju ekipe na covid-19.

A kot pravijo, zveza tega apela ni uslišala. "Zato smo se v skladu s pravilnikom NZS-ja obrnili na NK Maribor. Prosili smo za prestavitev delegirane tekme 23. avgusta na drugi termin. Tudi s to prošnjo žal nismo bili uspešni, saj NK Maribor tekme ne želi prestaviti," so dodali pri Aluminiju, pri katerem napovedujejo, da bodo na NZS spet poslali prošnjo za prestavitev tekme, "da našim igralcem omogočimo enakovredno pripravo na tekmo, kot je je bil deležen naš nasprotnik v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije".

"Glede na zelo kratek čas ponovnih priprav in visoko stopnjo tveganja, ki bi jo nedeljska tekma prinesla v povezavi s poškodbami, ki že zdaj zaznamujejo člansko moštvo, je upravni odbor kluba sklenil, da tekme v nedeljo ne odigramo ter s tem zaščitimo naše fante pred morebitnimi poškodbami zaradi nepripravljenosti," je odločitev upravnega odbora pojasnil predsednik Aluminija Marko Drobnič.

Zjutraj so iz Aluminija sporočili izide testiranj na novi koronavirus, ki so jih opravili v ponedeljek. Od 42 opravljenih testov je bilo 39 negativnih, trije nogometaši pa so okuženi z virusom SARS-CoV-2. Vsi igralci, ki so bili negativni, so lahko začeli trenirati.

Prva liga TS, 1. krog

Sobota ob 17.00:
TABOR SEŽANA – KOPER

Ob 19.00:
DOMŽALE – BRAVO

Ob 20.45:
CELJE – MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR – ALUMINIJ

Preloženo:
OLIMPIJA – GORICA

Pittinari zapustil Tabor Sežano

Slovenski nogometni prvoligaš Tabor iz Sežane je prekinil sodelovanje z Lucasom Pittinarijem, so sporočili iz kluba. Osemindvajsetletni Argentinec je bil član sežanskega kolektiva od februarja letos in je odigral štiri tekme v rdeče-črnem dresu.