Agron Šalja je bil zelo razočaran nad predstavo svojih varovancev v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Agron Šalja je bil zelo razočaran nad predstavo svojih varovancev v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

Zmagovalec v seštevku dveh tekem s pravilom gola v gosteh bo prihodnjo sezono del desetčlanske Prve lige Telemach.

Brest poskrbel za hitro vodstvo Aluminija
Kidričani so povedli že v 7. minuti. Vratar Tibor Banić je poslal dolgo žogo v napad, Marko Brest je bil prehiter za goriško obrambo, Uroša Likarja pa je premagal s strelom med nogama.

Krajnc zadel proti nekdanjim soigralcem
Gorica se je hitro pobrala po uvodnem šoku. Alen Krajnc je zatresel mrežo nekdanjega kluba in izenačil v 19. minuti. Banića je matiral z natančnim diagonalnim udarcem z 12 metrov z desne strani kazenskega prostora.

Kapetan Nik Marinšek je bil natančen z enajstih metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Nik Marinšek je bil natančen z enajstih metrov. Foto: www.alesfevzer.com

Marinšek natančen z bele točke
Čeprav so bili gostje v nadaljevanju podjetnejši, v zaključku prvega polčasa je bil nevaren Alen Krajnc, na začetku drugega pa Bernard Karrica, so v 57. minuti znova povedli gostitelji.

Vahid Selimović je nespretno podrl Bresta v kazenskem prostoru, tako da je moral sodnik Slavko Vinčić pokazati na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil kapetan Nik Marinšek.

Skiba postavil končni izid
Selimović je bil v 78. minuti vpleten tudi pri tretjem zadetku Aluminija. Daniel Skiba je prišel do žoge, Selimović mu je dovolil, da jo je pripeljal do kazenskega prostora in jo po tleh z zunanjim delom nogometnega čevlja z desno nogo spretno potisnil mimo vratarja Likarja v mrežo.

Aluminij proti Primorju zapravil neposredno vstopnico za Prvo ligo
Kidričani so imeli dva kroga pred koncem prvenstva vse niti v svojih rokah, a so na domači zelenici izgubili proti Primorju in zdrsnili na drugo mesto, na katerem so ostali tudi po zadnjem krogu 2. SNL. Preboja med prvoligaše so se veselili Slatinčani. Rogaška bo 44. članica v zgodovini Prve lige.

Štajerci so znova sestavili kakovostno moštvo. To sta potrdili tudi pokalni tekmi s Koprom in Olimpijo, saj so Kidričani izločili lanske pokalne prvake, dobro pa so se upirali tudi letošnjim dvojnim prvakom.

Gorica izločila Tabor, a v nedeljo jih čaka še težje delo
Goričani so v petkovem večeru dobili prvo bitko sezone, ko so v zadnjem krogu Prve lige ugnali Tabor iz Sežane z 1:0. Prvoligaški obstanek je zagotovo izjemnega pomena za nadaljevanje sodelovanja z ameriškim vlagateljem, ki se je klubu pridružil pred meseci.

Zadetki s tekme Aluminij – Gorica

Kvalifikacije za Prvo ligo, prva tekma:
ALUMINIJ – GORICA 3:1 (1:1)
600; Brest 7., Marinšek 57./11-m, Skiba 78.; Krajnc 19.

Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Crnčec (46./Gorenak), Martić, Jagić (93./Čavara), Schaubach, Brest (88./Grajfoner), Marinšek (81./Munić), Šturm, Skiba.

Gorica: Likar, Krajnc, Mevlja, Selimović (82./Marinič), Mlakar, Petrović (64./Leban), Ankrah, Velikonja (65./Hrka), Karrica (75./M. Iličić), Juncaj (65./Baruca), Kolobarić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Povratna tekma bo v nedeljo ob 17.30.

V primeru enakega števila zadetkov odloča večje število doseženih golov v gosteh.