26-letni nogometaš, rojen v ZDA, a ima tudi hrvaško državljanstvo, se je v Mursko Soboto preselil iz bosanskega prvoligaša Tuzla City.

Z moštvom iz Tuzle je Darick Kobie Morris osvojil drugo mesto v bosanskem državnem prvenstvu, odigral pa je 24 tekem. Pet jih je vpisal tudi v pokalnem tekmovanju. V zadnjih treh sezonah je za Tuzlo skupaj odigral 74 tekem.

Na slovenskih zelenicah je Morris že igral, saj je za Domžale zbral šest nastopov v sezoni 2018/2019. V Syracusu, v zvezni državni New York, rojeni nogometaš se je od 15. leta dalje kalil na Hrvaškem. Najprej pri Zagrebu, nato pri Dinamu Zagrebu, za katerega prvo ekipo je odigral pet, za drugo pa 62 tekem. Odigral je tudi eno tekmo za hrvaško reprezentanco do 21 let, zaradi česar nogometno velja za Hrvata.

Gaber Dobrovoljc je bil kar učinkovit osrednji branilec, ki je za Domžale ob prekinitvah dosegel 19 golov na 249 tekmah. Vso kariero je igral v rumenem dresu, z izjemo sezone 2019/20, ko je igral v Turčiji za Karagumruk. Foto: www.alesfevzer.com
Gaber Dobrovoljc je bil kar učinkovit osrednji branilec, ki je za Domžale ob prekinitvah dosegel 19 golov na 249 tekmah. Vso kariero je igral v rumenem dresu, z izjemo sezone 2019/20, ko je igral v Turčiji za Karagumruk. Foto: www.alesfevzer.com

Gaber Dobrovoljc dobil proste roke v Domžalah

V petek so se v Domžalah zahvalili kopici igralcev, ki so se jim oziroma se jim še bodo iztekle pogodbe. Klemen Mihelak, Denis Adamov, Tibor Gorenc Stankovič, Elijah Chikwado, Collins Chinemerem in Jovan Zogović v prihodnje ne bodo več nosili rumenega dresa, so zapisali pri NK-ju Domžale in dodali še najpresenetljivejši odhod: "S koncem meseca junija bo prost igralec tudi Gaber Dobrovoljc." 29-letni osrednji branilec Gaber Dobrovoljc je v pretekli sezoni odigral 31 tekem za Domžale, skupno pa je za svoj matični klub v desetletju zaigral kar na 249 uradnih tekmah.

Husmani še enajsto sezono v Domžalah

Zeni Husmani bo medtem še naprej nosil dres Domžal. Husmaniju je sicer po koncu sezone 2021/22 potekla pogodba, z vodstvom kluba pa se je dogovoril za novo dvoletno sodelovanje. 31-letni vezist bo kmalu začel že svojo 11. sezono v Domžalah. Za klub je v prejšnji v vseh tekmovanjih zbral 41 nastopov in prispeval štiri gole.

Koper: Iztek posoje dvojici Izata-Đira

Pri Kopru se je medtem iztekla posoja dvema igralcema: Portugalec Dioga Izata se vrača v Romunijo h klubu Gaz Metan Medias, medtem ko se Hrvat Marko Đira vrača k svojemu Dinamu iz Zagreba.

Kapun odslej igra za Liepajo v Latviji

Medtem je Nik Kapun, ki je po več kot desetletju zapustil Olimpijo, že uradno podpisal za novega delodajalca. Nogometno kariero bo ljubljanski vezist nadaljeval v Latviji, kjer je okrepil Liepajo. Klub iz pristaniškega mesta na zahodu države po 16 krogih prvenstva, ki se v baltski državi odvija koledarsko, zaseda tretje mesto in za vodilno Valmiero zaostaja za šest točk.