Maribor je na ponedeljkovem treningu vodil pomočnik Radovan Karanović ‒ to delo bo opravljal do preklica ‒, ki ga je športni direktor Marko Šuler izbral in določil Rožmanu šele pred kratkim.

Po nedeljskem domačem porazu vijoličastih z Muro (1:2) je v ponedeljek Simon Rožman odstopil. Zdaj na Mladinski ulici 29 iščejo že četrtega stalnega trenerja v dobrem letu dni.

Direktor Bogatinov z Jakirovićem in Camoranesijem

Rožman po pol leta zapustil Ljudski vrt

Ko je dvojec Zlatko Zahovič-Darko Milanič sredi marca 2020 zaključil svoje uspešno obdobje v Ljudskem vrtu, so se pri vijoličastih lotili preobrazbe kluba. Mesto športnega direktorja je pred koncem meseca uradno prevzel Oliver Bogatinov. Pred sezono 2020/21 so že konec aprila za trenerja novega projekta izbrali Sergeja Jakirovića, a je hrvaški trener zdržal le do konca avgusta.

Šuler začel z Rožmanom

“Simon je dejal, da ne vidi več, kaj se da narediti s to ekipo in izrazil željo po odhodu. Podal je odstop, ki smo ga sprejeli. Ko ne gre, ne gre in je na potezi klub. Poteza, ki smo jo povlekli, je v tem trenutku najboljša za klub. Rezultati niso bili takšni, kot si želimo. Simonov odhod je posledica tega. Nesoglasij med nama ni bilo. Morda so bile nekatere izjave interpretirane drugače. Bil sem tisti, ki je nastavil hrbet. Vsi smo delali v pravi smeri, predvsem pa nobena poteza, ki je bila narejena, ni bila enostranska.”

Marko Šuler za nkmaribor.com

Na začetku lanskega septembra je prišel argentinski Italijan Mauro Camoranesi, po začetnih uspehih pa se je čez zimo vse spremenilo. Spomladanski del je svetovni prvak še odprl, a 23. februar je prinesel novo veliko prevetritev. Bogatinov in Camoranesi sta zapustila Maribor, novi športni direktor je postal Marko Šuler, ki je po slabem mesecu dni izbiranja (vmes je ekipo vodil dolgoletni pomočnik Saša Gajser) za novega trenerja podpisal Simona Rožmana.

"V vodstvu kluba bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kakovost, in storili bomo vse, da rezultatsko krivuljo znova obrnemo navzgor. Da bi začeli novo zgodbo in dodali, kar Maribor v tem trenutku potrebuje,” je na ponedeljkovi novinarski konferenci ob potrditvi Rožmanovega odhoda povedal športni direktor Šuler.

Kdo so prosti ali pa dosegljivi trenerji? Koga si navijači sploh želijo in koga lahko v Ljudskem vrtu zmamijo na vročo klop?

Proti Celju glavni na klopi Karanović

Sorodna novica Mura z igralcem več v 88. minuti do sladke zmage v Mariboru

Po prvi četrtini nogometnega prvenstva Slovenije 2021/22 NK Maribor zaseda šesto mesto s 13 točkami. Pred vijoličastimi je peterica Tabor Sežana, Mura, Olimpija, Bravo in vodilni Koper z 19 točkami. V četrtek ob 20.15 se bo v Ljudskem vrtu odigral štajerski derbi s Celjem, kjer bo člansko ekipo vodil pomočnik Radovan Karanović.

52-letnik iz Drvarja se je trenersko izučil v mlajših selekcijah Maribora (od 2005 do 2015), kot glavni trener pa je začasno vodil Krško v Prvi ligi za tri tekme, nato pa bil dve sezoni trener Beltincev v 2. SNL, preden ga je direktor Šuler prejšnji četrtek določil za novega pomočnika trenerja.

Sorodna novica Rožman na mariborski klopi zdržal le pol leta
Sorodna novica "Šuler stopil v prevelike čevlje Zlatka Zahoviča"