Maks Barišić je dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni. 28-letnik je bil na zelenici skupaj le 68 minut, saj si je marca lani poškodoval koleno na začetku drugega polčasa tekme z Bravom na Bonifiki. Foto: www.alesfevzer.com
Maks Barišić je dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni. 28-letnik je bil na zelenici skupaj le 68 minut, saj si je marca lani poškodoval koleno na začetku drugega polčasa tekme z Bravom na Bonifiki. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Kopra so se v Murski Soboti veselili prvič v spomladanskem delu. Zadnjo zmago do tega kroga so dosegli 10. decembra, ko so premagali Bravo. Ljubljančane je takrat vodil Dejan Grabić, zdaj novi trener Mure, ki je tokrat na tretji tekmi na klopi Sobočanov doživel prvi poraz.

Prvi polčas je razočaral 1850 gledalcev na Fazaneriji. Nobena izmed ekip ni posebej tvegala, posledica tega je bila, da je igra v glavnem potekala na sredini igrišča, veliko pravih priložnosti ni bilo. Najlepšo je v 25. minuti zapravil Mihael Klepač, ki je po levi strani kazenskega prostora prodrl pred vratarja Adnana Golubovića, a se je ta izkazal z obrambo.

Mirlind Daku je s 14. zadetkom v letošnji sezoni ujel Žana Vipotnika na vrhu lestvice strelcev. Foto: www.alesfevzer.com
Mirlind Daku je s 14. zadetkom v letošnji sezoni ujel Žana Vipotnika na vrhu lestvice strelcev. Foto: www.alesfevzer.com

Daku znova na pravem mestu
Gostitelji so drugi del začeli odločneje, za kar so bili v 54. minuti tudi nagrajeni. Klepač se je na svoji polovici poigral z igralci Kopra, z dolgo podajo zaposlil Ivana Šarića, ki se je skupaj z Mirlindom Dakujem znašel pred enim samim branilcem. Prek njega je podal žogo do najboljšega strelca Mure. Odlični napadalec je sam pritekel pred Golubovića in ga rutinirano premagal.

Koper v dveh minutah do preobrata
Koprčani so se po zaostanku prebudili. Omar Correia bi lahko ekspresno izenačil, a se po prostem strelu Benedičiča ni znašel v kazenskem prostoru, zato pa je bil nekaj minut uspešnejši Luka Vešner Tičić. Po podaji Fanima je imel nekaj sreče pri zaustavljanju žoge, čeprav njegov strel ni bil posebej močan, pa ga ni uspelo zaustaviti ne vratarju ne branilcu Kobieju Morrisu na golovi črti.

V naslednji akciji je Amar Beganović v kazenskem prostoru podrl Maksa Barišića. Povratnik po hudi poškodbi je sam uspešno izvedel najstrožjo kazen za vodstvo Kopra.

Barišič je imel v 79. minuti še eno lepo priložnost, da dokončno pokoplje Muro, ker je ni izkoristil, so morali Primorci še nekaj časa trepetati. Mura je ob koncu izvedla pritisk, se skupaj z navijači pritoževala nad sodniškimi odločitvami, med drugim je zahtevala enajstmetrovko, a je Beganović zaradi simuliranja prejel le rumeni karton.

Koper v Fazaneriji do prve zmage v spomladanskem delu
Veliko veselje igralcev Gorice na stadionu Rajka Štolfe. Foto: www.alesfevzer.com
Veliko veselje igralcev Gorice na stadionu Rajka Štolfe. Foto: www.alesfevzer.com

Gorica prepustila zadnje mesto Sežancem
Goričani so se v Sežani veselili četrte zmage v sezoni, po Celju so že drugič zapored odnesli tri točke z gostovanja. Neposrednemu tekmecu v boju za obstanek so zadali prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva in mu tudi prepustili zadnje mesto na lestvici.

Tekma ni navdušila, priložnosti ni bilo veliko, eno redkih so Novogoričani izkoristili na začetku drugega polčasa.

Jalova premoč Sežancev v prvem delu
Pomembnost tekme je ekipi prisilila k previdni igri, nobena ni hotela z glavo skozi zid. Pri obeh je bil poudarek na disciplini, na začetku pa so vendarle imeli nekoliko več žoge domači.

Luka Šušnjara je v 8. minuti prodrl po levi strani, poslal žogo v sredino, kjer je posredoval goriški vratar Matevž Dajčar, toda žogo je odbil le na rob kazenskega prostora, kjer je prišla do Adrijana Zeljkovića, njegov nevaren strel pa je blokiral Zvonimir Petrović.

Gorica je prvi nevarnejši strel sprožila v sodnikovem dodatku, ko je poskusil Luka Stankovski, a tudi njegov strel so tekmeci blokirali, še preden bi moral posredovati vratar Jan Koprivec.

Priznani strateg Edy Reja je hitro dvignil Gorico z dna lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Priznani strateg Edy Reja je hitro dvignil Gorico z dna lestvice. Foto: www.alesfevzer.com

Kolobarić unovčil prvo priložnost Gorice na tekmi
Če so bili gostje v prvem delu popolnoma nenevarni, pa so že v prvi akciji nadaljevanja povedli. Etien Velikonja, ki je vstopil po odmoru, je na levi stani začel akcijo, poslal žogo v kazenski prostor, kjer je obrambi Sežancev ni uspelo odbiti, do strela je prišel Stankovski. Koprivec je bil na mestu, žogo odbil, vendar le do Daria Kolobarića, ki pa jo je poslal v mrežo.

Po zaostanku so pobudo prevzeli gostitelji, posebej nevarni pa niso bili. Za Dajčarja je še največjo nevarnost pomenil strel Nabila Khalija od daleč, a mladi novogoriški vratar je odlično posredoval.

Gorica je stavila na protinapade. Stankovski se je že veselil zadetka, vendar se je izkazalo, da je bil pred tem podajalec Velikonja v prepovedanem položaju.

Kolobarić dosegel edini zadetek v Sežani

27. krog:
CB24 TABOR SEŽANA – GORICA 0:1 (0:0)
400; Kolobarić 46.

Tabor Sežana: Koprivec, Briški, Kaleba (46. Al./Zeljković), Ovsenek (58./Ndzengue), Korošec, Kompan Breznik, Kouao (71./Iscaye), Ad. Zeljković (71./Halilović), Marasović, Khali (58./ Stanković), Šušnjara.

Gorica: Dajčar, Selimović (46./Agić), Cerovec (59./Andrejašič), Mevlja, Brekalo, Petrović, Hrka, Stankovski, Ahmetaj (72./Ankrah), Kolobarić (86./Junćaj), Karrica (46./Velikonja).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


MURA – KOPER 1:2 (0:0)
1850; Daku 54.; Vešner Tičić 65., Barišić 67./11-m

Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Beganović, Maruško, Tripi, Klepač (77./Petković), Zličić (84./Šroler), Šarić (84./Jovičević), Daku.

Koper: Golubović, Šimčak, Novoselec, Mittendorfer, Palčič, Correia, Vešner Tičić (81./Bilić), Benedičič (58./Barišić), Fanimo (75./Kambić), Jašararagić (58./Kotnik), Edomwonyi (75./Krajinović).

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana)


Odigrano v sredo:
BRAVO – MARIBOR 2:3 (0:3)
900; Štor 51., Flakus Bosilj 60.; Jakupović 21., Tolić 25., Watson 30.

DOMŽALE – KALCER RADOMLJE 1:2 (0:1)
300; Kovačević 49./11-m; Sokler 13., Nlandu 56.

CELJE – OLIMPIJA 0:1 (0:0)
1900; Bristrić 82.

Lestvica:               
OLIMPIJA     27 20 3 4 49:26 63 
MARIBOR      27 14 5 8 56:33 47 
CELJE       27 12 8 7 37:31 44 
DOMŽALE      27 11 9 7 41:32 42 
KOPER       27 11 7 9 36:26 40 
MURA       27 9 11 7 38:33 38 
KALCER RADOMLJE  27 5 10 12 23:47 25 
BRAVO       27 6 6 16 25:31 24 
GORICA      27 4 10 13 23:40 22 
CB24 TABOR SEŽANA 27 3 11 13 24:53 20