Ženu Benedičiču je potekla pogodba s Celjem. Na Bonifiki je podpisal dveletno pogodbo. Foto: www.alesfevzer.com
Ženu Benedičiču je potekla pogodba s Celjem. Na Bonifiki je podpisal dveletno pogodbo. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni vezist Benedičič se je v Koper preselil iz Celja, podpisal je dveletno pogodbo. Nekdanji mladi reprezentant je imel celo pogodbo pri AC Milano. Njegovo kariero so močno zaznamovale poškodbe. 21-letni bočni branilec Pavlović pa je zapustil Olimpijo, Primorcem je obljubil triletno zvestobo.

20-letni vratar Hvalič prihaja iz Nove Gorice, nazadnje pa je branil barve Empolija, s Koprčani pa je podpisal triletno pogodbo.

"Odločitev ni bila težka, Koper sem vseskozi spremljal. Vem, da se tukaj dobro dela. Ekipa me je lepo sprejela, vse je urejeno, dobro treniramo in sem zelo zadovoljen. Imamo lepo priložnost, da se dokažemo v evropskem tekmovanju, kar je dodaten izziv in na to sem pripravljen," je za spletno stran Kopra dejal Hvalič.

Visoki branilec Schoissengeyr v Domžalah
Prva okrepitev Domžal pred sezono je 1,95 metra visoki 27-letni reprezentant Dominikanske republike Christian Junior Schoissengeyr Acosta, ki igra na mestu osrednjega branilca. Tudi zasedba iz Kopra, slovenski pokalni prvak, je dobila prvo okrepitev za novo sezono.

Schoissengeyr, ki je z Domžalčani sklenil enoletno pogodbo, je v prejšnji sezoni igral za dunajsko Austrio, tretjeuvrščeno moštvo avstrijske lige. Schoissengeyr je nastopil na 14 ligaških tekmah Austrie, dvakrat je zaigral tudi v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Pred tem je tri sezone nosil dres graškega Sturma, nogometno izobrazbo pa je dokončal v dunajskem Rapidu.

Novinec Domžalčanov se je rodil avstrijskemu očetu in domačinki iz Dominikanske republike, a se je že pri treh letih preselil v Avstrijo, kjer je odraščal in bil obenem član mlade reprezentance, zato ne sodi med tuje nogometaše, ima tudi avstrijski potni list.

"V svojih vrstah imamo sijajnega branilca. Gre za okrepitev v pravem pomenu besede. Dolgo smo ga želeli zvabiti v Domžale in zdaj nam je to uspelo. Christian bo v zadnjo vrsto vnesel mirnost in dodatno energijo, zelo dober je njegov skok, hkrati pa velja za pravega vodjo. Imel je kar nekaj ponudb, toda izbral je nas. Pričakovanja so zagotovo velika," je bil zadovoljen športni direktor Senijad Ibričić.