Bravo je spomladi blestel in izgubil samo dvakrat, pri čemer so imeli največje napadalne zasluge ravno Matko, Kramarič in Baturina, ki pa zdaj kot posojeni igralci zapuščajo Šiško. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo je spomladi blestel in izgubil samo dvakrat, pri čemer so imeli največje napadalne zasluge ravno Matko, Kramarič in Baturina, ki pa zdaj kot posojeni igralci zapuščajo Šiško. Foto: www.alesfevzer.com

Trojica napadalnih nogometašev je v Bravu igrala s statustom posojenega nogometaša. Roka Baturino je v prestolnico pozimi poslal Dinamo Zagreb, Aljošo Matka in Martina Kramariča pa je posodil Maribor.

Bravo je v ponedeljek potrdil slovo Baturine, mariborski športni direktor Oliver Bogatinov pa je v pogovoru za spletno stran kluba potrdil, da se Matko in Kramarič vračata v Ljudski vrt.

Baturina prek Dinama k Ferencvarošu
Dinamo Zagreb je že dosegel dogovor o prodaji 20-letnega hrvaškega napadalca, ki se bo po 8 golih na 16 tekmah v Prvi ligi zdaj preselil v tretjo prestolnico: Budimpešto, kjer bo okrepil Ferencvaroš. Prvak Madžarske se krepi za naskok na Ligo prvakov, član "Fradija" pa je tudi slovenski reprezentančni branilec Miha Blažič.

Sežana podaljšala z domačima igralcema
Tabor Sežana se je prav tako lani poleti prebil do Prve lige, pri čemer je v dodatnih kvalifikacijah izločil Gorico. Kraševci so končali na 7. mestu, zdaj pa že sestavljajo mozaik za prihodnjo sezono pod taktirko slovitega Maura Camoranesija. Tudi v prihodnji sezoni, ki se bo s 1. krogom začela že v sredo, 12. avgusta, bosta del ekipe gostitelja Dino Stančič in Erik Salkić.

Stančič in Salkić sta sodelovanje s Taborom podaljšala do konca sezone 2020/21, klubu pa sta pomagala že do preboja med prvoligaše. Stančič je v pretekli sezoni odigral 19 tekem in se veselil enega zadetka, Salkić pa je na 23 tekmah dosegel dva gola, tudi zadnjega na tekmi z Muro.

Sulejmanović znova na samostojni poti
Se je pa od Sežane poslovil Almir Sulejmanović, ki je jeseni najprej na trenerskem mestu nasledil Andreja Razdrha, spomladi pa je bil Camoranesijev pomočnik. Strani sta se razšla sporazumno, saj si nekdanji trener Rudarja znova želi trenirati samostojno.