Mauro Camoranesi se je izkazal na sežanski klopi. Foto: BoBo
Mauro Camoranesi se je izkazal na sežanski klopi. Foto: BoBo

"Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim. Dobro se zavedam, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru in prišel sem, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi izoblikujemo ekipo, ki bo spet igrala vodilno vlogo v državi. Temelji so dobri, osnova moštva je dobra in gremo delat," je ob podpisu pogodbe do leta 2023 dejal Camoranesi.

"Izredno vesel in ponosen sem, da nam je uspelo skleniti dogovor s Camoranesijem. To je v tem trenutku dobra odločitev za naš klub, saj dobimo svetovnega prvaka in zmagovalca v Serie A. Camoranesi je osvajal lovorike in bil uspešen tudi na najvišjem nivoju, kar je za nas v tem obdobju zelo pomembno. Njegova prva trenerska postaja v Evropi je bila v Sežani, naslednja stopnica pomeni dobro odločitev zanj, pri tem pa velja izpostaviti podatek, da je izbral Maribor," je odločitev o izboru novega trenerja pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Severnoirski Coleraine končal evropsko pot Maribora

Pred tednom dni so si Mariborčani privoščili največji evropski spodrsljaj do zdaj. Izpadli so že v 1. krogu Evropske lige, njihov rabelj pa je bil severnoirsko polprofesionalno moštvo Coleraine. Po katastrofalnem porazu je brez službe ostal glavni trener Jakirović, ki je v Ljudski vrt prišel aprila, ko je zamenjal Darka Milaniča.

Začasno je vršilec dolžnosti postal dosedanji pomočnik Saša Gajser, pod njegovim vodstvom pa so vijoličasti v 2. krogu Prve lige remizirali v Domžalah. To sta bili njihovi edini uradni tekmi v novi sezoni, a imajo v državnem prvenstvu že štiri točke, saj so srečanje uvodnega kroga proti Aluminiju dobili za zeleno mizo, potem ko Kidričani, ki so imeli predtem potrjene okužbe z novim koronavirusom in odrejeno karanteno, niso prišli na tekmo.

Bogatinov: Camoranesi je izbral nas, ne mi njega

Svetovni prvak leta 2006

43-letni Camoranesi je sežanski Tabor prevzel v začetku leta 2020. Izpolnil je cilj in na sedmem mestu zanesljivo obstal v Prvi ligi. Zasedbo s Krasa je dvakrat vodil proti Mariboru. V Ljudskem vrtu se je konec februarja srečanje končalo brez zadetkov, julija pa so gostitelji v Sežani slavili s kar 4:1.

Kot igralec je Italijan argentinskega rodu največji pečat pustil pri Juventusu, kjer je preživel osem let. Sedem let je igral tudi za italijansko reprezentanco, s katero je leta 2006 postal svetovni prvak. Do zdaj je na trenerski poti deloval še v Mehiki, kjer je vodil ekipi Coras de Tepic in Tapachula, in rodni Argentini, kjer je deloval pri Tigreju. Na klopi Tabora je sedel 18 tekem, na katerih je vknjižil devet zmag in šest porazov.