Mauro Camoranesi je sijajno začel spomladanski del sezone na klopi Sežančanov. Tudi v Ljudskem vrtu je osvojil točko. V soboto ga čaka velik izziv, saj prihaja vodilna Olimpija. Foto: MMC RTV SLO
Mauro Camoranesi je sijajno začel spomladanski del sezone na klopi Sežančanov. Tudi v Ljudskem vrtu je osvojil točko. V soboto ga čaka velik izziv, saj prihaja vodilna Olimpija. Foto: MMC RTV SLO

Po visokem porazu proti Gorici (1:4) je v soboto sledil še pravi polom proti Kopru (1:5).
Sežančani so pred trimesečnim premorom zaradi pandemije novega koronavirusa na lestvici Prve lige zasedali šesto mesto, kar je za klub, ki šele drugič nastopa v prvoligaški druščini, lep uspeh.

Enajst krogov pred koncem se obeta napet boj za obstanek oz. za mesta med osmerico. Na devetem mestu so Domžale, ki imajo le tri točke manj od Tabora.

Koper, ki bo jeseni znova igral v Prvi ligi, je Sežančane razbil kar s 5:1. Dva zadetka je dosegel Kristijan Mestrić, po enkrat pa so bili za kanarčke natančni Dare Vršič, Lovre Čirjak in Rene Šolaja. Edini zadetek za Sežano je dosegel Hrvat Mario Babić.

V spomladanskem delu je na klop sedel Mauro Camoranesi. 43-letni Argentinec je večino kariere igral v Serie A za Juventus. Za italijansko izbrano vrsto je na 55 tekmah dosegel štiri gole, vrhunec kariere pa je bil naslov svetovnega prvaka leta 2006 v Nemčiji.

"Meje so bile zaprte in zračni prostor prav tako. Zahvaljujem se italijanskemu konzulatu v Argentini, ki mi je omogočil vstop v Italijo in nadaljevanje poti v Slovenijo, da lahko nadaljujem delo," je v pogovoru za TV Slovenija dejal Camoranesi.

Na petih tekmah zbral kar 10 točk
Nekdanji sijajni vezist je 22. februarja debitiral s porazom v Spodnji Šiški, Bravo je bil boljši z 2:1. Sledile so zmage nad Domžalami (2:1), Triglavom (3:1) in Rudarjem (1:0). Veliko točko so Sežančani prinesli tudi iz Ljudskega vrta (0:0).

Igralci so se vedli nadvse profesionalno
Zadnji trije meseci so bili za vse v klubu težki: "Ni bilo lahko, komunicirali smo le po telefonu. Prenašali smo informacije, del štaba je ostal v Sežani, dobro smo se organizirali. Če je kaj, kar je treba poudariti, je to zahvala igralcem. V teh težkih časih so se vedli nadvse profesionalno."

"To je po vsem svetu čudno obdobje. Šele v tem tednu sem lahko delal z ekipo. Še en teden imamo, da se pripravimo na tekmo z Olimpijo. Prepričan sem, da bomo dobro pripravljeni. Čas je, da se posvetimo svojemu cilju. Treba je samo igrati nogomet, to je naše delo, to radi počnemo. Delati moramo to, kar smo vedno, le da zdaj brez gledalcev. Ampak to ničesar ne spremeni, treba je igrati. Zadovoljni smo, da se vsaj naše področje vrača na delo. Zadovoljni moramo biti," je sklenil Camoranesi.

Camoranesi se kljub polomu proti Kopru veseli tekme z Olimpijo