Mauro Camoranesi je v Sežano prišel na začetku januarja. Foto: BoBo
Mauro Camoranesi je v Sežano prišel na začetku januarja. Foto: BoBo

"Država je v pripravljenosti. Skrbi pa del prebivalstva, ki podcenjuje nevarnost. Argentina je z odlokom predsednika sprejela obvezno karanteno. Delno se zapirajo meje. Danes je v državi nekaj manj kot 400 primerov okužbe. Šport pa je ustavljen že tri tedne," je pojasnil v pogovoru za STA.

Nekdanji zvezdnik Juventusa in reprezentance Italije, s katero je leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, je redno v stiku z nekdanjimi soigralci. "Imamo skupino, v kateri si izmenjujemo sporočila. Številni smo osebno donirali v različne italijanske bolnišnice in zdravstvene domove. Pred kratkim smo s skupno donacijo začeli kampanjo za zbiranje sredstev za italijanski Rdeči križ, ki jo izvajamo na družbenih omrežjih in v medijih," je povedal 43-letni Camoranesi.

Ostaja doma in dela, kar lahko
Dodal je, da se je iz Slovenije še pred zaprtjem meje vrnil v Torino: "Bil sem prestrašen, videl sem mesto napol prazno, in to v času, ko število okuženih še ni bilo največje. Upam, da se bomo čim prej vrnili v normalno življenje."

Kako si pa on v času karantene krajša čas? "Ostajam doma in delam, kar lahko. Delam z računalnikom, pregledujem tekme in treninge. Seveda so tu tudi hišna opravila in čas za igro z otroki."

Zelo zadovoljen, da je prišel v Slovenijo
Prva liga TS, v kateri so Kraševci po 25 krogih na šestem mestu, se ne bo nadaljevala najmanj do maja. Nogometaši so brez skupnih treningov že dva tedna.

"Po štirih tednih prekinitve bi morali biti pred prvo tekmo vsaj trije tedni za priprave," poudarja Camoranesi, ki je v spomladanskem delu prvenstva Tabor popeljal do treh zmag, doživel pa je še po en poraz in remi.

"Zelo sem zadovoljen, da sem prišel v Slovenijo. Malce se še prilagajam, kar zadeva samo ligo, a prav po zaslugi igralcev, ki nam vsem zelo pomagajo, smo dobro sodelovali in v kratkem času dosegli odlične rezultate. Izmed drugih ekip sta me za zdaj najbolj prepričali Mura in Olimpija, Maribor pa ima nedvomno veliko več potenciala, kot kaže položaj na lestvici."