Matic Vrbanec je do zdaj v Prvi ligi odigral 111 tekem (13 golov), ob tem je zbral še 57 tekem v 2. SNL. Vse v dresu Aluminija, katerega član je bil kar devet sezon. Foto: Twitter/@NKCelje
Matic Vrbanec je do zdaj v Prvi ligi odigral 111 tekem (13 golov), ob tem je zbral še 57 tekem v 2. SNL. Vse v dresu Aluminija, katerega član je bil kar devet sezon. Foto: Twitter/@NKCelje

Tretji najboljši podajalec Prve lige se v knežje mesto seli kot prosti igralec. 23-letni vezist Matic Vrbanec je do zdaj odigral 28 tekem, na katerih je prispeval devet podaj in dosegel pet zadetkov. Nevarnejša podajalca v tekoči sezoni sta samo nova Vrbančeva soigralca Dario Vizinger in Mitja Lotrič.

S 1. julijem član Celja, ne more pa še igrati
Dozdajšnji kapetan Aluminija, ki je svojo kariero začel sicer na Ptuju pri Dravi, je s Celjem podpisal pogodbo do 30. junija 2023. Na stadionu Z'dežele bo Vrbanec nosil dres s številko 13, svoje nove soigralce pa bo spoznal že na prvi julijski dan.

A ker se je Prva liga zaradi epidemije koronavirusne bolezni 19 prekinila za tri mesece in s tem zavlekla globoko v poletje, bo lahko Vrbanec debitiral za Celjane šele po koncu tekoče sezone. Seveda pa bo velika okrepitev za prihajajoče evropske tekme.

Vrbanec okrepitev za Evropo
Celje šest krogov pred koncem Prve lige zaseda drugo mesto in tako kot tretjeuvrščeni Maribor za vodilno Olimpijo zaostaja za štiri točke, s čimer se bo v juliju v troboju potegoval za prvi naslov državnega prvaka. Ob prednosti sedmih točk pred četrtim Aluminijem, ki ga je na igrišču do zdaj vodil ravno Vrbanec, je Evropa na dosegu Celja.

Prvi predkrog evropskih tekmovanj se bo z eno samo tekmo odigral med 18. in 20. avgustom, ko bo Vrbanec eden pomembnih adutov za napredovanje in nove vabljive Uefine denarne nagrade.

Badžim podaljšal s Koprom
Koper, ki bo v naslednji sezoni spet igral v prvoligaški druščini, je podaljšal sodelovanje z branilcem Luko Badžimom za dve leti, so sporočili iz kluba. 22-letni Koprčan je z rumeno-modrimi v predčasno prekinjeni sezoni zbral 17 nastopov, prvoligaške izkušnje pa ima iz sezone 2017/18, ko je za Ankaran odigral 32 tekem. Nato se je vrnil v matični Koper in se z njim iz tretje lige zdaj prebil vse do Prve lige.