Alexandru Cretu je za Olimpijo odigral deset tekem in dosegel dva gola. Foto: www.alesfevzer.com
Alexandru Cretu je za Olimpijo odigral deset tekem in dosegel dva gola. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so v zelo slabi formi, saj so v osmih spomladanskih krogih osvojili le tri prvenstvene točke, so se pa uvrstili v finale pokala. Foto: BoBo

"S temi zapisi nimam nič. Ko sva jih z dekletom brala, sva bila jezna, ker to niso moje besede. Ne želim zapustiti Ljubljane, tu se dekle in jaz počutiva zelo dobro. Rad imam vse, kar je povezano z Olimpijo," je povedal defenzivni vezist iz Romunije.

Opravičilo soigralcem za reakcijo proti Radomljam
Za uradno klubsko stran je pokomentiral tudi dogodek s tekme proti Radomljam, ko se je ob menjavi sprehodil naravnost v slačilnico: "Bil sem nervozen, ker nam ni uspelo doseči zadetka. Bili smo boljši, pa nismo zmagali, zato sem se tako odzval. Hočem zmagati vsako tekmo, zato me toliko bolj boli, ko nam to ne uspeva. Takoj naslednji dan sem se opravičil soigralcem, ker vem, da sem naredil napako."

Nekdanji športni direktor Ranko Stojić, ki je v zimskem prestopnem roku pripeljal številne tuje nogometaše, ki naj bi zamenjali dotedanje nosilce igre, a so vsi po vrsti razočarali, je z izbranimi besedami govoril o Cretuju, a tudi ta ni izpolnil visokih pričakovanj. Še posebej v prvih tekmah si je romunski nogometaš privoščil kar nekaj napak.

Zabil pomemben gol v polfinalu pokala
Eno je napravil tudi na prvi tekmi pomladanskega dela, ko je slabo posredoval v Ljudskem vrtu, Luka Zahović pa je v nadaljevanju akcije odločil derbi (1:0). Je pa zato bolje odigral polfinalni pokalni obračun v Mariboru, ko je Olimpijo popeljal v vodstvo, z remijem 1:1 pa so zmaji po zmagi v Stožicah (2:1) napredovali v finale: "Zadetka v Mariboru sem bil zelo vesel. Ampak to ne bi pomenilo nič, če ne bi v skupnem seštevku zmagali. Najpomembneje je, da smo se uvrstili v finale in da na koncu pokal tudi osvojimo."

"Jasno je, da nisem zadovoljen. Ampak zaradi rezultatov, ne zaradi katerega drugega razloga. Vem, da lahko igramo boljše, osvojili smo vsega tri točke. V tem trenutku noben Olimpijin igralec ne more biti vesel," je dodal glede katastrofalnih predstav ljubljanskega kluba v Prvi ligi, kjer se je že poslovil od ubranitve naslova.