Dare Vršič je Avstrijcem v oči padel julija 2011, ko sta se Olimpija in Austria pomerili v 3. predkrogu za Evropsko ligo. Po dramatičnih tekmah so napredovali Avstrijci, Vršič pa je bil strelec na obeh tekmah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič je Avstrijcem v oči padel julija 2011, ko sta se Olimpija in Austria pomerili v 3. predkrogu za Evropsko ligo. Po dramatičnih tekmah so napredovali Avstrijci, Vršič pa je bil strelec na obeh tekmah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič
Dare Vršič je z 22 goli prvi strelec slovenske nogometne lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

27-letni vezist je v letu in pol igranja pri ljubljanski Olimpiji dosegel 28 golov, od tega 22 v tej sezoni.
Vršič je imel pogodbo z Olimpijo do konca leta 2013, tako da so Ljubljančani dobili odškodnino, kako visoka je, pa ni razkrila nobena stran.

Vršič: Hvala Olimpiji, ostajam njen velik navijač
Za Vršiča je Dunaj tretja postaja v njegovi karieri v tujini. Do zdaj je igral za sloveško Žilino (2005-2007) in romunsko Politehnico (2007-2010). "Navdušen sem in se zelo veselim novega izziva v karieri, prepričan sem, da sem izbral pravilno. Odhajam v močno ligo, v urejen klub, ki ima vsako sezono visoke cilje. Prepričan sem, da se bomo na Dunaju z družino odlično počutili. Olimpiji bom za vselej hvaležen, saj mi je dala ogromno in je v tem letu in pol postala tudi moj klub, upam, da bodo tudi navijači razumeli mojo odločitev. Z njimi sem se vselej odlično razumel, posebej pa bi se rad za podporo zahvalil navijaški skupini Green Dragons. Do konca sezone se bom popolnoma posvetil zadnjim trem tekmam in uvrstitvi v Evropo. Sicer s poletjem iz Ljubljane odhajam, a ostajam velik navijač Olimpije," je za klubsko spletno stran povedal Vršič.

Ačimović: Vršič odhaja v urejen klub
Športni direktor Milenko Aćimović, ki je vrsto let igral za dunajske vijoličaste, pa je povedal: "Del mene je vesel, ker Dare odhaja v urejen klub, ki ga zelo dobro poznam, seveda pa sem tudi žalosten, saj izgubljamo odličnega nogometaša in človeka. Dare je bil prvi igralec, ki sem ga pripeljal v Olimpijo, in prvi, ki je v mojem času opravljanja funkcije športnega direktorja odhaja v tujino. Vršiču moramo biti hvaležni za vse, kar je za Olimpijo storil. Vesel sem, ker se je v Ljubljani odlično počutil in je postala dom zanj ter za njegovo družino. Tudi v prihodnje želim na tej novi poti njemu in njegovim le vse najboljše in vem, da se bosta njegovi mali deklici tudi na Dunaju odlično počutili."