Branko Ilić se je po vrnitvi v Olimpijo na začetku leta prvič vpisal med strelce. Foto: Borut Živulović/BoBo
Branko Ilić se je po vrnitvi v Olimpijo na začetku leta prvič vpisal med strelce. Foto: Borut Živulović/BoBo
Senijad Ibričić
Prizor iz prvega polčasa, ko je žoga po prostem strelu Senijada Ibričića v živem zidu v roko zadela dva igralca Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija - Domžale
Domžale so že tretjič to poletje igrale v Stožicah, kjer so se avgusta v kvalifikacijah za Evropsko ligo pomerile s Freiburgom (2:0) in Marseillom (1:1). Foto: Borut Živulović/BoBo
Marijan Pušnik
Marijan Pušnik je z Rudarjem dosegel četrto zmago v tej sezoni, prvo v gosteh. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija že 11 točk pred Domžalami
Zadetki s tekme Aluminij – Ankaran
Zadetki s tekme Triglav – Rudar

Ljubljančani so zaradi poškodbe igrali brez najboljšega strelca Issaha Abassa, gosti pa brez bolnega vratarja Dejana Milića.
V neatraktivnem prvem polčasu gledalci niso videli veliko priložnosti. Pri domačih, ki niso sprožili niti enega poskusa v okvir vrat, je po podaji z leve strani z glavo prek vrat streljal Andres Vombergar, ob najnevarnejših domžalskih akcijah pa nista najbolje reagirala Amedej Vetrih in Jure Matjašič po močnem strelu Matije Široka od daleč.
Sodnik Perić jezil Domžalčane
Na začetku drugega polčasa je imel prvo priložnost za Olimpijo Nik Kapun, a je bil vratar Ajdin Mulalić na mestu. V 66. minuti so gostje neuspešno zahtevali 11-metrovko po domnevnem prekršku Kenana Bajrića nad Lovrom Bizjakom, ki nekaj minut prej pri izidu 0:0 pred vrati ni najbolje reagiral po predložku Jureta Balkovca in napaki Ilića. Bizjak je nato v kazenskem prostoru padel še ob trku z vratarjem Rokom Vodiškom.
Tudi v prvem polčasu so bili nogometaši v rumenih dresih nezadovoljni z odločitvijo sodnika Dragoslava Perića, ki ni pokazal na belo točko, ko je žoga po prostem strelu Senijada Ibričića v živem zidu v roko zadela dva igralca Olimpije.
Domžale so imele najlepšo priložnost za izenačenje v 96. minuti, ko se je po prostem strelu v ugodnem položaju znašel Vetrih, toda z desetih metrov iz obrata streljal prek vrat. Takoj zatem je Perić odpiskal konec tekme. Olimpija ima na vrhu lestvice s tekmo več pet točk prednosti pred Mariborom, Domžale pa zaostajajo že 11 točk.

Sobotni spored sta odprla Triglav in Rudar, v Kranju so z 1:2 slavili gostje. V Kidričevem je bilo med Aluminijem in Ankaranom Hrvatini 1:1. V nedeljo bo še dvoboj v lanski sezoni najboljših ekip Gorice in Maribora.
Prva zmaga Rudarja v gosteh
Kranjčani so v prvenstvu še naprej brez zmage, nazadnje so štirikrat zapored izgubili, na devetih tekmah pa so zbrali štiri točke. Rudar ima po prvi gostujoči zmagi 13 točk.

Že v prvem polčasu so se na težkem in razmočenem igrišču z lužami bolje znašli Velenjčani, ki so imeli več priložnosti, prišli pa so tudi do vodstva. V 35. minuti je Leon Črnčič s 15 metrov v mrežo pospravil slabo odbito žogo vratarja Elvisa Džafića.

V 73. minuti je na 0:2 povišal Milan Tučić, ki se je po dolgi podaji znašel sam pred Džafićem in streljal, kranjski vratar je žogo odbil, a je Tučić spet prišel do nje in jo z glavo spravil v mrežo. V 80. minuti je zaostanek znižal Nejc Pušnik, po podaji Luke Majcna je malce z desne strani z manj kot desetih metrov žogo poslal pod prečko in zadel prvič v prvi ligi.
Kidričani boljši, a le do točke
Aluminij pred svojimi gledalci v tej sezoni še ni izgubil, a Kidričani tokrat bržčas ne bodo zadovoljni z razpletom, saj so bili večino tekme boljši tekmec. Povedli so v 18. minuti, ko je Matic Vrbanec s prostega strela z roba kazenskega prostora žogo poslal čez živi zid in v mrežo nemočnega Primoža Bužana. V prvem polčasu so imeli še nekaj priložnosti, medtem ko gosti, ki jim je napotke tokrat delil Alfred Jermaniš, saj Vlado Badžim zaradi kazni s prejšnje tekme ni smel biti na klopi, niso sprožili niti enega strela v okvir vrat.

Primorci so izenačili v 56. minuti, v trenutkih, ko se je v Kidričevem močno ulilo. V kazenskem prostoru je do žoge prišel Raoul Delgado in jo z 11 metrov poslal v levi zgornji kot tekmečevih vrat. Takoj zatem je bilo vroče na drugi strani, ko je bil Vedran Mesec pred vrati in streljal, žoga se je po Bužanovi obrambi skotalila čez golovo črto, toda sodniki so ocenili, da jo je Luka Badžim še pravočasno izbil. Do konca tekme se izid ni več spremenil.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 9. krog

TRIGLAV - RUDAR 1:2 (0:1)
300; Pušnik 80.; Črnčič 35., Tučić 73.
Triglav: Džafić, Arh Česen , Šmit , Zec, Križaj, Poplatnik, Tijanić ( 70./Kuhar), Robnik, Mlakar ( 55./Majcen), Udovič ( 54./Pušnik), Žurga.

Rudar: Pridigar, Ćoralić , Vuklišević, Bolha, Pušaver, Tučić ( 76./Novak), Bijol, Antonov, Črnčič , Trifković ( 86./Vizinger), Mary ( 46./Junuzović).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


ALUMINIJ - ANKARAN HRVATINI 1:1 (1:0)
200; Vrbanec 18.; Delgado 56.

Aluminij:
Kovačič, Jurčević, Muminović, Jakšić, Vrbanec, Mesec, D. Mensah ( 76./I. Mensah), Krajnc ( 85./Petrovič), Tahiraj, Bartulović ( 61./Škoflek), Nunić.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha ( 69./Kidrič), Pahor, Badžim, Primc, Delgado , Klapan, Nkame, Burkić, Cerovec ( 84./Vodeb), Meledje ( 87./Karamatić).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


OLIMPIJA - DOMŽALE 1:0 (0:0)
4.000; Ilić 61.
Olimpija: Vodišek, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec ( 67./Brkić), Tomić, Kapun ( 91./Cretu), Čanađija, Savić, Alves ( 71./Boateng), Vombergar.
Domžale: Mulalić, Širok, Dobrovoljc , Klemenčič, Balkovec, Husmani, Alvir, Vetrih , Matjašič ( 69./Hebaj), Ibričić ( 83./Žužek), Bizjak ( 80./Hodžić).
Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Nedelja ob 18.00:
GORICA - MARIBOR

CELJE - KRŠKO 0:0
300 gledalcev

Lestvica:
OLIMPIJA          9 7 2 0  21:4   23
MARIBOR           8 5 3 0  13:5   18
GORICA            8 4 1 3   9:7   13
RUDAR             9 4 1 4   9:11  13
DOMŽALE           9 3 3 3  19:12  12
KRŠKO             9 3 3 3  16:17  12
ALUMINIJ          9 2 4 3  11:13  10
CELJE             9 2 4 3  10:13  10
TRIGLAV           9 0 4 5   7:18   4
ANKARAN HRVATINI  9 0 3 6   8:23   3

Olimpija že 11 točk pred Domžalami
Zadetki s tekme Aluminij – Ankaran
Zadetki s tekme Triglav – Rudar