Domžalski klub je zapisal, da je bil Andrej Đurić eden boljših posameznikov jeseni. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalski klub je zapisal, da je bil Andrej Đurić eden boljših posameznikov jeseni. Foto: www.alesfevzer.com

"V Domžalah se počutim odlično. Prišel sem pred šestimi meseci in boljšega razpleta jeseni si ne bi mogel predstavljati. Dokaj hitro sem se ustrezno prilagodil zahtevam glavnega trenerja, samega okolja, lige in obenem spoznal veliko novih prijateljev, zato se skupnega nadaljevanja zelo veselim. Nisem dolgo okleval. Domžale so za razvoj mladega nogometaša zares idealno okolje. Verjetno eno boljših v regiji. Pred prihodom v Slovenijo sem slišal veliko dobrega, a zdaj, ko sem se še osebno prepričal o tem, je bila odločitev občutno lažja," je dejal Đurić, ki je bil lani član srbske reprezentance do 19 let.

Đurić je pod taktirko Rožmana zaigral na 16 tekmah Prve lige in ob tem dosegel dva zadetka. Ob koncu jesenskega dela je z glavo premagal vratarja Radomelj in Mure. Pred prihodom v Slovenijo se je kratek čas mudil pri Grafičarju iz Beograda, nogometno šolanje pa v celoti opravil pri Crveni zvezdi, za katero je debitiral v sezoni 2021/22.

"Andrej je v prvem delu sezone prikazal odlične predstave. Kljub mladosti je deloval zelo zrelo in takoj, ko se nam je ponudila priložnost, smo se pogovorili in enoletno posojo spremenili v dolgoročno sodelovanje. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Crveni zvezdi za zelo korektno dogovarjanje in seveda igralcu, ki se je odločil za to potezo," je za spletno stran kluba povedal športni direktor Senijad Ibričić.

Že peta okrepitev Celja

Celje nadaljuje sklepanje pogodb z novimi okrepitvami v zimskem prestopnem roku. Sklenil je sodelovanje še z Ibrahimom Kargbojem mlajšim, ki je v preteklosti že bil član slovenskega prvoligaša. Nogometno pot je začel v Belgiji pri Beershotu, nato je bil tri leta član Readingove akademije, nato pa pri 17 letih prestopil k premierligašu Crystal Palace, kjer je bil del mladinske ekipe, nastopa v članski pa ni dočakal. Leta 2018 je v Belgiji igral za Roeselare, pozneje pa za Lierse, sledila je selitev k Dinamu iz Kijeva. V prejšnji sezoni se je huje poškodoval, tako da lani, ko je prvič prišel v Celje, ni dočakal nastopa. V tej sezoni je v jesenskem delu igral na Cipru.

"Res sem vesel, da sem nazaj, saj sem se tukaj od prvega trenutka počutil toplo sprejetega. Tudi klub sem spremljal in si obljubil, da se bom, če se mi bo ponudila priložnost, vrnil in poskusil vrniti klubu zaupanje, ki mi ga je takrat izkazal. Zdaj sem nazaj in motiviran, da to zaupanje poplačam z dobrimi predstavami," je za spletno stran kluba dejal Belgijec, ki ima tudi potni list Sierre Leone. To je po Matku Obradoviću, Klemnu Nemaniču, Žanu Karničniku in Luki Bobičancu že peta okrepitev Celja pred nadaljevanjem sezone.