Rauno Sappinen je za estonsko reprezentanco zbral 21 nastopov, dosegel je dva zadetka. Foto: EPA
Rauno Sappinen je za estonsko reprezentanco zbral 21 nastopov, dosegel je dva zadetka. Foto: EPA

Sappinen je v karieri, ki jo je začel v domačem Tallinnu, v sezoni 2016/17 osvojil naslov estonskega prvaka, ob tem pa je s 27 goli postal tudi najboljši strelec in igralec domače lige.

Še pred tem je leta 2015 prav tako s Floro že osvojil državni naslov, dvakrat pa se je veselil naslova pokalnega in superpokalnega zmagovalca. Za izbrano vrsto je zbral 21 nastopov in dva zadetka.

Dejstvo, da gre za urejen klub z visokimi ambicijami. Veliko priložnosti ponujajo mladim igralcem, s tem jim izkazujejo zaupanje, obenem pa mladi nogometaši tako hitreje pridejo do razvoja in so deležni večjih možnosti za napredek.

Rauno Sappinen

Napadalec, ki se znajde tudi na krilu
"Dejstvo, da gre za urejen klub z visokimi ambicijami. Veliko priložnosti ponujajo mladim igralcem, s tem jim izkazujejo zaupanje, obenem pa mladi nogometaši tako hitreje pridejo do razvoja in so deležni večjih možnosti za napredek," je razlog za svoj prihod v Domžale v pogovoru za domžalsko spletno stran pojasnil Sappinen, ki zase pravi, da je osrednji napadalec, da pa se dobro znajde tudi na bočnih položajih.

Sappinen je z Domžalčani podpisal triletno pogodbo. V klubu bo imel družbo rojaka Mattiasa Käita. 21-letni napadalno usmerjeni vezist je prav tako podpisal triletno pogodbo s klubom ob Kamniški Bistrici, in sicer 16. junija letos.

Luka Štor, ki je športno pot začel v B-ekipi Maribora, je iz Aluminija prestopil k Dynamu iz Dresdna. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Štor, ki je športno pot začel v B-ekipi Maribora, je iz Aluminija prestopil k Dynamu iz Dresdna. Foto: www.alesfevzer.com

Za vedno bom hvaležen nogometnemu klubu Aluminij, ki mi je dal priložnost, da sem lahko zaigral in občutil prvo ligo. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem, tako Oliverju Bogatinovu kot Slobodanu Gruborju, da so verjeli vame.

Luka Štor

Štor okrepil Dynamo iz Dresdna
Odmevna novica pa prihaja tudi iz Kidričevega. Luka Štor bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Kot je sporočil njegov dozdajšnji klub Aluminij, se bo 21-letni napadalec preselil v Nemčijo v drugo ligo k ekipi Dynamo iz Dresdna. Za člansko ekipo Aluminija je v Prvi Ligi Telekom Slovenije in pokalnem tekmovanju zbral 33 nastopov in dosegel devet zadetkov. "Za vedno bom hvaležen nogometnemu klubu Aluminij, ki mi je dal priložnost, da sem lahko zaigral in občutil prvo ligo. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem, tako Oliverju Bogatinovu kot Slobodanu Gruborju, da so verjeli vame. Predvsem pa gre zahvala vsem dozdajšnjim soigralcem, ki so mi pomagali, da sem sploh dobil to priložnost za prestop, želim jim čim uspešnejšo sezono," je dejal nogometaš.