Josip Iličić je v polno zadel dvakrat, skupaj je v tej sezoni Prve lige dosegel sedem zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić je v polno zadel dvakrat, skupaj je v tej sezoni Prve lige dosegel sedem zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so petič zapored slavili na domačem stadionu in na lestvici napredovali na tretje mesto. Koprčani so še četrtič zapored v DP-ju ostali brez zmage, to je bil njihov tretji zaporedni poraz, na lestvici pa so peti.

Vijoličasti so dvoboj odločno odprli. V 14. minuti je Josip Iličić sprožil z okoli 30 m, žoga je v zraku spreminjala smer, a je bil Jan Koprivec na mestu.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

V 26. minuti so Mariborčani lepo kombinirali, a je po podaji v osrčje kazenskega prostora Hilal Soudani z glavo meril preveč po sredini.

Nato so se prebudili tudi Primorci. Bede Osuji je v 29. minuti streljal od daleč, a nenevarno, strel Tina Lauša pa so še pred mariborskim vratarjem v kot odbili njegovi soigralci v polju.

PRVA LIGA TELEMACH, strelci

12 - Aljoša Matko (Celje)

11 - Arnel Jakupović (Maribor)

10 - Matej Poplatnik (Bravo Kostel)
Rui Pedro (Olimpija)

9 - Madžid Šošić (Kalcer Radomlje)
8 - Hilal Soudani (Maribor)

7 - Nejc Gradišar (Rogaška)
Mario Krstovski (Domžale)
Josip Iličić (Maribor)
Dardan Shabanhaxhaj (Mura)

6 - Tin Matić (Aluminij)
Nemanja Motika (Olimpija)
Timothe Nkada (Koper)
Danijel Šturm (Domžale)

V 34. minuti se je "zakuhala" zmagovita akcija Maribora. Po predložku Josipa Iličića iz kota je bila gneča pred koprskim golom, po prekršku Mateja Palčiča nad Blažem Vrhovcem v kazenskem prostoru pa je sodnik po pregledu VAR-a pokazal na belo točko. 11-metrovko je zanesljivo izvedel Josip Iličić.

V 44. minuti je Maribor znova zapretil – Iličić je podal na desno stran Pijusu Širvysu, ta pa je streljal malo čez gol.

Drugi del se je začel po notah gostov. V 48. minuti so bili le nekaj centimetrov oddaljeni od izenačenja, a je žogo po podaji Timotheja Nkade z neposredne bližine zgrešil rezervist Sule Wisdom.

Koper je izenačil po napaki Jana Repasa. Ta je žogo "podaril" Suleju Wisdomu, ki je stekel v protinapad, z 12 m je natančno meril v desni spodnji kot.

V 57. minuti so centimetri od gola ločili tudi Mariborčane, potem ko je po podaji v sredino skorajda avtogol zabil Franjo Prce, a je žogo s skrajnimi močmi še brcnil stran od gola.

Maks Barišić se ni veselil pretirano, saj je zadel proti svoji nekdanji ekipi. Foto: www.alesfevzer.com
Maks Barišić se ni veselil pretirano, saj je zadel proti svoji nekdanji ekipi. Foto: www.alesfevzer.com

Josip Iličić je v 69. minuti znova dvignil Ljudski vrt na noge. Maks Barišić je s peto podal Iličiću na vrh kazenskega prostora, ta je uspešno preigral koprsko obrambo in nato z desnico pod prečko zadel mimo nemočnega Jana Koprivca.

V 72. minuti je Iličić podal Soudaniju na desni strani, ta je streljal znotraj kazenskega prostora, Koprivec je branil, a žoga se je odbila do Maksa Barišića – ta je dosegel prvi gol za Maribor, in to proti svoji nekdanji ekipi.

Iličić je bil blizu hat-tricka v 78. minuti, a je odlično posredoval Koprivec.

Maribor je imel tudi v nadaljevanju nekaj priložnosti, da bi še povišal prednost, a sta bila rezervista Etienne Beugre in Marko Kolar nenatančna, Koprivec pa je sijajno obranil strel Redwanu Bourlesu.

Zadetki s tekme Maribor - Koper
Trener Celja Damir Krznar si je v 93. minuti lahko oddahnil. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Celja Damir Krznar si je v 93. minuti lahko oddahnil. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so se rešili v 93. minuti
Prvi so na tekmi Celje - Kalcer Radomlje zagrozili gostje prek Dejana Vokića, ki je v tretji minuti nizko streljal z desne strani in namučil Matjaža Rozmana. Celjani so prvič poskusili v šesti minuti, ko je iz neposredne bližine z glavo za malenkost zgrešil Jegor Prucev. V 17. minuti je David Zec poskusil s 35 m, a prav tako zgrešil cilj.

Celjani so povedli v 20. minuti, ko je Denis Popović po podaji Jegorja Pruceva žogo poslal v levi zgornji kot in premagal Emila Velića. Ta je sicer oplazil žogo, vendar je vseeno končala za njegovim hrbtom.

V 26. minuti je na drugi strani znova od daleč poskusil Vokić, a s strelom preveč po sredini ni ogrozil Rozmana v celjskih vratih. Tri minute pozneje je Tin Hrvoj z 10 m iz težkega položaja meril čez vrata.

Bližje zadetku je bil v 32. minuti strelec prvega gola Popović, toda tokrat je meril mimo desne Velićeve vratnice.

Mlinarji so izenačili v 33. minuti – po podaji iz kota Madžida Šošića je žogo v lastno mrežo nesrečno z glavo poslal Tamar Svetlin.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Drugi del so bolje odprli Celjani. Prvo pravo priložnost pa so si priigrali v 57. minuti, ko je po podaji v sredino z okoli 14 m poskusil Mark Zabukovnik, vendar z desnico za malo zgrešil kljub vkopanemu Veliču v vratih.

Po četrt ure so prvič zagrozili še gostje, a neuspešno, potem ko Madžid Šošić ni izkoristil ponujenega pred vrati Celja. Štiri minute pozneje se je moral znova izkazati tudi Rozman, ki je ustavil močan strel z roba kazenskega prostora.

V 71. minuti so bili domači le nekaj centimetrov oddaljeni od vodstva, toda žogo je po odbijanju v kazenskem prostoru, nazadnje je zadela Popovića, z golove črte odbil Velić.

Celjani so pritiskali, v 93. minuti pa so potrdili zmago. Rolando Aarons je preigraval na desni strani, sledil je predložek pred vrata, kjer je bil Gregor Bajde, žogo pa je v lastno mrežo pospravil Uroš Korun.

Zadnjo besedo so imeli gostje, ki so globoko v sodnikovem dodatku zahtevali najstrožjo kazen po domnevnem igranju z roko, a od tega ni bilo nič in ostalo je pri zmagi Celjanov.

Celjani z zmago v 93. minuti pobegnili na +12

Remi Rogaške in Mure
Rogaška je šestič zapored ostala neporažena v vseh tekmovanjih, Mura pa je še tretjo tekmo zaporedoma brez zmage. Na lestvici so črno-beli obdržali sedmo, Rogaška pa osmo mesto.

V prvem polčasu je bila podjetnejša Mura, ki si je priigrala nekaj lepih priložnosti. V četrti minuti je po lepi podaji Sandija Nuhanovića v osrčje kazenskega prostora iz zahtevnega položaja zgrešil Julien Lamy.

Rogaška in Mura sta se razšli z remijem. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška in Mura sta se razšli z remijem. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi gostitelji so nato zaigrali bolje, a bili pred vrati Florijana Raduhe nenevarni. V 17. minuti je poskusil Oliver Kregar, a so mu strel iz ugodnega položaja gosti blokirali. Pozneje je prek vrat poskusil še Di Mateo Lovrić.

Čeprav je bilo pred obema vratarjema nekajkrat vroče, zaključnih strelov ni bilo, so pa ob koncu polčasa grozili gosti. Lamy je bil v 39. minuti podajalec, Aljaž Antolin pa je s petih metrov slabo zadel žogo in omogočil Ajdinu Mulaliću zanesljivo posredovanje.

Antolin je nato še enkrat poskusil v 41. minuti, a z druge, leve, strani ni bil natančen. Na začetku drugega dela pa je Trontelj z desne strani z volejem meril preveč po sredini, da bi ukanil Mulalića.

V 69. minuti je znova poskusil Antolin, a je z levico zgolj "podal" Mulaliću. Na drugi strani so v 79. minuti izvedli lepo akcijo domači, a je znova šepalo pri zaključku. Luka Kambič je namreč z levico zelo slabo zadel žogo.


Prva liga Telemach, 27. krog

ROGAŠKA - MURA 0:0

900 gledalcev.

CELJE - KALCER RADOMLJE 2:1 (1:1)
876; Popović 20., Korun 93./ag; Svetlin 33./ag

MARIBOR - KOPER 3:1 (1:0)
4000; Iličić 38./11-m, 69., Barišić 72.; Sule 53.

Slovenska nogometna liga, 2023-2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
1.
Celje
32 22 6 4 70:29 72
2.
Olimpija Ljubljana
32 18 9 5 68:40 63
3.
Maribor
32 17 8 7 60:31 59
4.
Bravo Kostel
33 11 12 10 39:40 45
5.
Koper
32 11 10 11 44:43 43
6.
Domžale
32 12 2 18 46:54 38
7.
Mura
32 10 8 14 37:51 38
8.
Rogaška
32 9 5 18 32:56 32
9.
Kalcer Radomlje
33 6 10 17 30:49 28
10.
Aluminij
32 7 6 19 30:63 27