22-letni bočni igralec se je k Triglavu preselil iz belgijskega St. Truidna, za katerega pa od julijskega prestopa ni odigral niti ene tekme. Predtem je Erik Gliha v domovini nosil dres Aluminija, Ankarana, Krke, Veržeja in Šampiona iz Celja, kjer je začel športno pot.

V prvoligaški konkurenci je Gliha nastopil 57-krat, dosegel pa je dva gola in 11 podaj. Skupno ima ob svojem imenu 125 nastopov v prvi in drugi ligi.

Vrnitev v tekmovalni ritem
"Na selitev k Triglavu gledam kot potezo v pravo smer. Menim, da bom znova prišel v pravi tekmovalni ritem in tako vnovič pokazal vse, kar znam. Glede na to, da se v nogometnem smislu nisem preveč naigral, lahko zatrdim, da sem zrasel predvsem v mentalnem smislu. To bom skušal unovčiti z dobrimi igrami v dresu Triglava in tako pomagati klubu do uresničitve ciljev,"
je za spletno stran Triglava povedal sin nekdanjega reprezentanta in zdajšnjega selektorja slovenske mladinske izbrane vrste Primoža Glihe.

Številčno okrepljeni orli
Kranjčani so v januarskem prestopnem roku pripeljali že šest novih nogometašev. V ponedeljek so tako podpisali 19-letnega branilca Žana Luka Kocijančiča, ki se je predtem kalil v mladinskem pogonu Heerenvena na Nizozemskem. Triglav so predtem že okrepili Marten Wilmots, Reno Wilmots, Armin Ćerimagić in Berat Bečiri.

Prva tekma spomladanskega dela prvenstva pa Kranjčane čaka v soboto, 22. februarja, proti Rudarju iz Velenja.