Dela na stadionu bodo občinski proračun stala skoraj 8 milijonov evrov; tri milijone več, kot je izračunalo nekdanje županstvo Andreja Fištravca.

Zahodna oziroma stara tribuna Ljudskega vrta se bo začela obnavljati decembra. Foto: www.alesfevzer.com
Zahodna oziroma stara tribuna Ljudskega vrta se bo začela obnavljati decembra. Foto: www.alesfevzer.com

"Pri preverjanju sem ugotovil, da je bila marsikatera faza investicije preskočena in je tudi zato prišlo do teh zapletov. Prav tako pri tribuni sever in jug še nimamo vse investicijsko pravilno urejeno," je dejal podžupan mestne občine Maribor Samo Peter Medved.

Decembra začetek prenove stare tribune
Tudi ureditev podtribunja bo občino stala 600.000 evrov več, kot je bilo načrtovano. Dela bodo končali letos, nato pa bodo decembra začeli slabih pet milijonov evrov vredno prenovo stare tribune.

Igranje evropskih tekem v Ljudskem vrtu ni ogroženo

"S strani NK Maribor je bilo rečeno, da je za popolno funkcioniranje kluba zaradi preselitve potrebno tribuno sever-jug popolnoma dokončat. Zato smo v proračunu za 2020 planirali izvedbo zahodne tribune," je pojasnil Medved.

Uefa: V Ljudskem vrtu je mogoče tekme igrati vse do leta 2021
V klubu so zapisali, da bodo kvalifikacijske tekme za Evropo verjetno lahko igrali samo še letos in da je vprašanje, kaj bo zamik obnove tribune pomenil za prihodnje poletje. Iz Evropske nogometne zveze (Uefe) pa pomirjajo, da Ljudski vrt izpolnjuje pogoje za stadion četrte kategorije, tako da bo mogoče na njem vse do leta 2021 igrati evropske tekme ‒ od kvalifikacij do polfinala.