Voščilo Green Dragonsov Svitu Sešlarju na nedeljski tekmi Olimpije proti Celju (2:4). Foto: www.alesfevzer.com
Voščilo Green Dragonsov Svitu Sešlarju na nedeljski tekmi Olimpije proti Celju (2:4). Foto: www.alesfevzer.com

Novi Sešlarjev delodajalec ima po Transfermarktu približno tolikšno vrednost kot Olimpija, v njegovem kadru je tudi nekdanji nizozemski reprezentant Ryan Babel, vodi ga nekdanji turški zvezdnik Arda Turan. Novo sezono je začel s tremi zmagami in je še brez prejetega zadetka na vrhu lestvice druge turške lige.

"Zelo sem vesel, da sem prišel v ta klub. Rad bi se zahvalil predsedniku Muratu Özkayi, pa Fatihu Kulaksizu in trenerju Ardi Turanu za njihovo zanimanje zame. Po pogovoru z njimi sem se zelo preprosto odločil. Potrudil se bom, da bom zaupanje, ki ste mi ga namenili, vrnil na igrišču. Upam, da bomo imeli dobro sezono, v kateri bomo osvojili prvenstvo," je klub objavil Sešlarjevo izjavo na omrežju X.

Čeprav finančnih podrobnosti niso razkrili, pa je predsednik ljubljanskega kolektiva Adam Delius pred dnevi na Olimpijini spletni strani potrdil, da je ta prestop vreden najmanj dva milijona evrov.

Qarabag - Olimpija na TV SLO 2

Prenos povratne tekme zadnjega predkroga Evropske lige Qarabag - Olimpija bo v četrtek ob 18.00 na TV SLO 2 in MMC-ju.

Pravi vzor številnim
"Da bi preprečili špekulacije, bi rad poudaril, da klub nikoli ne bi privolil v prestopno ceno, nižjo od dveh milijonov evrov, in brez odstotnega deleža pri naslednji nadaljnji prodaji,"
je zapisal Delius. Dodal je, da se je Sešlar na klub obrnil s prošnjo, da bi zamenjal sredino. "Fant, ki je nenehno hodil po težki poti, da bi dosegel zastavljeni cilj. Svit se nikoli ni pritoževal in je s svojim zgledom postal profesionalec. Pravi vzor številnim. Zato smo v vodstvu kluba izpolnili prošnjo mladeniča, ki je del svoje mladosti preživel pri Olimpiji," je še zapisal Delius in poudaril, da se bo mladi vezist po slovenskih nogometnih standardih zdaj premaknil v drugo plačilno dimenzijo.

"Je prvi igralec Olimpije, ki je pod našim vodstvom dosegel to raven. Svit bo s tem poskrbel za nadaljnjo rast napolnjenih računov. Ob tem vse skupaj prosim za razumevanje, da ne govorimo o podrobnostih, saj je tajnost dogovorjena v pogodbi," je še dodal Delius.

Med najbolj izstopajočimi posamezniki pri Olimpiji
21-letni Sešlar je bil v zadnjih letih eden najbolj izstopajočih igralcev Olimpije, s katero je med drugim v prejšnji sezoni osvojil tako prvenstvo kot pokal ter se z njo prebil v evropska tekmovanja. Zeleno-beli se proti Qarabagu še borijo za igranje v skupinskem delu Evropske lige, a so po četrtkovem domačem porazu z 0:2 v težkem položaju. V vsakem primeru pa imajo zagotovljeno evropsko jesen v Konferenčni ligi.

Zelo sem vesel, da sem prišel v ta klub. Rad bi se zahvalil predsedniku Muratu Özkayi, pa Fatihu Kulaksizu in trenerju Ardi Turanu za njihovo zanimanje zame. Po pogovoru z njimi sem se zelo preprosto odločil. Potrudil se bom, da bom zaupanje, ki ste mi ga namenili, povrnil na igrišču. Upam, da bomo imeli dobro sezono, v kateri bomo osvojili prvenstvo.

Svit Sešlar