Etien Velikonja je dosegel deveti letošnji zadetek v Prvi ligi si. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja je dosegel deveti letošnji zadetek v Prvi ligi si. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milan Osterc in Zlatko Zahović
Prijateljski stisk rok Milana Osterca in Zlatka Zahovića. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Viole
Viole bodo morale na proslavitev naslova še malo počakati. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Galešić
Goran Galešić je v Novi Gorici spravil Domžale v neugoden položaj. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Zeljković
Zoran Zeljković je postavil končni izid v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zadetki s tekme Olimpija - Primorje
Domžale brez plena iz Nove Gorice
Maribor s točko korak bliže naslovu

Na uvodnem srečanju kroga v Velenju se je Rudar s Triglavom razšel brez zadetkov, 0:0 je bilo tudi v Lendavi na tekmi med Nafto in CM Celjem. Olimpija je s 5:0 premagala Primorje.
Bubanja zadel za 0:1
V Ljudskem vrtu je imel sodnik Boris Tošeski veliko dela. Prvo sporno situacijo so gledalci videli v 17. minuti. Milan Osterc se je znašel v protinapadu, padel pred kazenskim prostorom domačih, a je sodnik presodil, da je bilo posredovanje Nejca Potokarja pravilno.
Domači navijači so onemeli dve minuti pozneje. Gostje so po napaki Mitje Vilerja na sredini igrišča izpeljali protinapad, kjer je Davor Bubanja preigral Potokarja in vratarja Mateja Radana ter z leve strani žogo spretno poslal v mrežo.
Mariborčani so napadali, vendar so bile njihove akcije premalo konkretne, z netočnimi podajami so gostom omogočili več možnosti organizacije protinapadov. Za nekaj slabe volje Koprčanov je ob koncu prvega polčasa poskrbela izključitev. Zaradi drugega rumenega kartona je moral iz igre predčasno Aljaž Struna.
Izenačil Velikonja
A tudi z igralcem več Mariborčani niso bili prepričljivi. Koprčani bi celo lahko znova zadeli, vendar je strel Nebojše Kovačevića v 57. minuti končal mimo desne vratnice. Ljudski vrt je na noge v 71. minuti le spravil Etien Velikonja, ki je izenačil z strelom z glavo. Na daljši vratnici je bil na pravem mestu po predložku Gabriela Da Silve z leve strani. Nekaj minut pozneje sta rdeči karton prejela še Timotej Dodlek in Bojan Djukić, izid pa se do konca ni več spremenil.
V 79. minuti je z leve strani s petih metrov streljal Marcos Tavares, a je Ermin Hasić ukrotil žogo na golovi črti. Ob koncu je imel lepo priložnost tudi Koper, a je Radan uspešno posredoval po strelu Dejana Marijanovića iz bližine.
Pekič le ublažil poraz
Hit Gorica in Domžale v prvem polčasu niso navdušile gledalcev. Do odmora so nogometaši uprizorili le eno omembe vredno akcijo, iz katere so domači tudi povedli. Goran Galešić je v 31. minuti prodrl po desni strani, preigral dva branilca in nato z močnim strelom ukanil še Darka Brljaka.
Na začetku drugega polčasa so imeli pobudo gostje, a so v 67. minuti belo-modri povišali na 2:0. William Franklin Vicente, ki je malo prej zadel vratnico, je dobil uporabno globinsko žogo in Brljak je bil še drugič premagan. Domžalčani so do znižanja prišli šele v 95. minuti, ko so dobili na voljo 11-metrovko, čeprav je bil Ivan Knezović ob prekršku v nedovoljenem položaju. Ob vseh izkoriščenih menjavah je v vrata moral Vito Plut, strelec pa je bil Damir Pekič.

Nafta ni prebila celjskih okopov
Celjani so v Lendavi nastopili močno oslabljeni. Nafta je bila večino tekme boljši tekmec, a so gosti vse napade ubranili in se veselili pomembne točke v boju za obstanek. Celjani so si v prvem delu priigrali le eno priložnost, Gorazd Zajc se je prebil po desni strani, bil iz oči v oči z domačim vratarjem, a je Aleš Ajlec odlično posredoval.
Gostitelji so vseskozi napadali, dve minuti pred koncem prvega polčasa so domači zapravili veliko priložnost, ko je podal Agim Ibraimi, Zoran Lesjak pa z glavo ni zadel s petih metrov. Tudi po odmoru je napadala Nafta, gosti pa so se panično branili, a se tudi ubranili.

Razživelo se je šele ob koncu
Tekma v Velenju je bil večino časa precej "zaspana" in brez priložnosti. Šele v zadnjem delu srečanja sta ekipi zaigrali nekoliko napadalneje, kar pa ni bilo dovolj za kakšen zadetek. V zadnjih 15 minutah sta moštvi namreč sprožili nekaj strelov proti goloma, a poskusi Dragana Čadikovskega, Petra Stojnića, Dragana Ovčine, Roka Dolžana in Roberta Najdenova niso bili natančni.
Petarda v Stožicah
Olimpija je napolnila mrežo Ajdovcev, ki se lahko le še s čudežem rešijo zadnjega mesta. Brez vrnjenih dveh točk, ki jim jih je odvzela nogometna zveza, pa teh možnosti niti teoretično nimajo več. Že po dobre pol ure je bilo 4:0.

34. krog:
RUDAR - TRIGLAV 0:0
1.000 gledalcev

Rudar: Savič, Mujaković, Jeseničnik, Novaković, Trifković (90./Grbić), Čadikovski, Rotman, Berko, Kelenc (76./Bratanović), Tolimir (54./Korun), Jelečević.
Triglav: Pelko, Smolej, Brajič, Krcić, Dolžan, Redžić (62./Burgar), Jelar, Sever, Najdenov, Stojnić, Ovčina.

NAFTA - CM CELJE 0:0
1.000 gledalcev
Nafta: Ajlec, Korošec, Matjašec, Balažic, Levačič, Lesjak, Tomažič Šeruga, Jovanović (76./Oluić), Maruško (74./Raduha), Pavel, Ibraimi.
CM Celje: Mujčinović, Krajcer, Brezič, Zajc (78./Močivnik), Popović, Kapić, Bakarič, Pavlovič, Firer, Beršnjak, Medved.
MARIBOR - LUKA KOPER 1:1 (0:1)
5.000; Velikonja 71.; Bubanja 19.
RK: Dodlek 73.; Struna 45., Djukić 74.
Maribor: Radan, Majer (80./Černic), Rajčević, Potokar, Viler (62./Rešek), Dodlek, Cvijanović, Da Silva, Mezga, Tavares, Velikonja.
Luka Koper: Hasić, Djukić, Handanagić, Hadžić, Struna, Guberac (56./Marijanović), Kovačević (81./Pavlin), Karić, Vasiljev, Bubanja (76./Blažič), Osterc.

OLIMPIJA - PRIMORJE 5:0 (4:0)
600; Bešić 5., 22., Vršič 27., Lovrečič 31., Zeljković 49.
Olimpija: Botonjić, Kašnik, Vučkić (57./Kovačević), Bešić, Omladič (78./Rujović), Vršič, Lovrečič (70./Smiljanić), Zeljković, Božič, Salkić, Radujko.
Primorje: Božjak, Ostojič, Škrbina, Ogrič, S. A. Živec (89./Jazbar), Lo Duca, Vidmar (46./Ihbeisheh), Čuturilo, Božičič, Dežmar (46./Jukan), Marić.

HIT GORICA - DOMŽALE 2:1 (1:0)
400; Galešić 31., Vicente 67.; Pekič 95./11-m
RK: Simčič 94./Hit Gorica
Hit Gorica: Simčič, Galešić, Zarifović, Vicente (78./Rakušček), Kršić (82./Širok), Buzeti, Plut, M. Mevlja, Demirović (69./ Arčon), A. Jogan, Gregorič.
Domžale: Brljak, Teinović, Pekič, Zatkovič (80./Ljubijankić), Knezović, Drevenšek (77./Hanžič), Smukavec, Juninho, Šimunović, Seferović (71./Kovjenić), Elsner.

Lestvica: 
MARIBOR 34 19 12 3 61:24 69 DOMŽALE 34 19 7 8 54:33 64 LUKA KOPER 34 16 9 9 55:41 57 OLIMPIJA 34 15 10 9 58:37 55 HIT GORICA 34 13 8 13 42:52 47 RUDAR 34 11 9 14 54:50 42 CM CELJE 34 9 10 15 39:51 37 NAFTA 34 9 7 18 45:62 34 TRIGLAV 34 8 9 17 34:58 33 PRIMORJE (-2) 34 7 7 20 36:70 26

Zadetki s tekme Olimpija - Primorje
Domžale brez plena iz Nove Gorice
Maribor s točko korak bliže naslovu