Jasmin Handanović se je izkazal z nekaj lepimi obrambami. Foto: BoBo
Jasmin Handanović se je izkazal z nekaj lepimi obrambami. Foto: BoBo
Arghus in Nik Omladič
Prekršek Arghusa nad Nikom Omladičem, po katerem je Brazilec dobil rdeči karton. Foto: BoBo
Arghus in Darko Milanič
Razburjenega branilca Maribora je moral po izključitvi miriti tudi trener Darko Milanič. Foto: BoBo
Nikola Nikezić
Nikola Nikezić je imel najlepšo priložnost za Olimpijo. Foto: BoBo
Ante Čačić
Na tribuni je bil tudi Ante Čačić, trener Dinama, tekmeca Maribora v 4. predkrogu Lige prvakov. Foto: BoBo
Green Dragons
Brez bakel tudi tokrat ni šlo. Foto: BoBo
Viole
Razposajeni mariborski navijači. Foto: BoBo
V Ljubljani brez golov, v Kopru edini strelec Mavrič

Ljubljanski nogometaši so imeli kar nekaj lepih priložnosti, vendar jih niso izkoristili, saj se Handanović ni pustil premagati. Dve "izgubljeni" točki lahko obžalujejo tudi zaradi tega, ker so Štajerci ves drugi polčas igrali številčno oslabljeni, saj je ob koncu prvega dela rdeči karton dobil Arghus. Maribor je bil povsem nenevaren, statistiki so "zaznali" zgolj en strel v okvir domačih vrat.

Darko Milanič in Zlatko Zahović, trener in športni direktor Maribora, sta bila po tekmi zelo jezna na sodnika Mateja Juga, saj po njunem mnenju prekršek Arghusa ni bil za rdeči karton, tolminskemu delivcu pravice pa sta očitala tudi neenaka merila za obe moštvi. "To je sramota za slovenski nogomet," je dejal Zahović, ki ga je zmotilo tudi žaljenje Željka Filipovića s tribune, kjer so bili navijači Olimpije.

Približno 5.500 gledalcev je najbolj razburljivo dogajanje spremljalo na začetku tekme. V uvodnih 10 minutah je Olimpija napadla, kot bi njene igralce "sneli z verige". Že v prvi minuti je s prostega strela z velike razdalje silovito streljal Nik Omladič, Jasmin Handanović je njegov strel odbil, nato pa je ustavil še poskus z glavo Nikole Nikezića. Črnogorec je kmalu streljal še enkrat, prav tako Damjan Trifković in v 8. minuti po lepi akciji z desne strani z močnim volejem tudi Boban Jović, ko se je Handanović znova izkazal.

Statistika tekme:
- streli v okvir vrat: 7:1
- streli zunaj okvirja: 8:3
- koti: 9:1
- posest žoge: 55:45 odstotkov

Izključitev Arghusa
V nadaljevanju se je igra umirila. Maribor si v prvem polčasu ni priigral nobene priložnosti. V 19. minuti je sodnik storil napako, ko je dosodil prepovedan položaj Marcosa Tavaresa, sicer pa je bila statistika do odmora povsem na strani gostiteljev - streli v okvir vrat: 5:0, streli zunaj okvirja: 3:0, koti: 5:1, posest žoge: 53:47 odstotkov.
Po nekaj odvrženih baklah obeh navijaških skupin je bilo na igrišču znova vroče v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko je bil zaradi prekrška nad Omladičem s hrbta, kot že omenjeno, izključen mariborski branilec Arghus.

Handanović vselej na mestu
V 50. minuti je prvi strel Mariborčanov proti vratom sprožil Aleš Mertelj, toda do prave priložnosti je tudi po drugem prihodu iz slačilnic prva prišla Olimpija. V 59. minuti je namreč po hitri akciji Trifkovića in podaji z desne strani spet poskušal Nikezić, vendar je njegov močan strel z 10 metrov odlični Handanović znova ubranil. Deset minut pozneje je Trifković slabo zadel žogo, ko se je sam znašel pred gostujočim vratarjem, in odkotalila se je mimo vratnice. Do konca tekme resnih nevarnosti ne na eni ne na drugi strani ni bilo več in ostalo je pri izidu 0:0.
Končna statistika tekme - streli v okvir vrat: 7:1, streli zunaj okvirja: 8:3, koti: 9:1, posest žoge: 55:45 odstotkov.
Mavrič Rožič edini strelec na Bonifiki
Mariborčane so na vrhu lestvice pri 11 točkah ujeli Koprčani, ki so bili na Bonifiki z 1:0 boljši od Rudarja. Edini zadetek na povprečni tekmi je v 58. minuti dosegel Matej Mavrič Rožič z 11-metrovke.

Srečanje so bolje začeli Velenjčani in bili v uvodnih 20 minutah trikrat nevarni. Elvis Bratanović je zadel vratnico. Trener domačih Milivoj Bračun je na začetku drugega polčasa v igro poslal Luko Majcna in poteza se mu je kmalu obrestovala. Nad Majcnom je namreč Aleš Jeseničnik naredil prekršek za 11-metrovko, s katere je bil uspešen Mavrič Rožič. Še najlepšo priložnost za izenačenje so imeli "knapi" prav v zadnjih trenutkih tekme, a je Denis Klinar iz kar obetavnega položaja z volejem slabo streljal v Ermina Hasića.
Prva liga, 5. krog
OLIMPIJA - MARIBOR 0:0
5.500 gledalcev
RK: Arghus 45./Maribor
Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Sretenović , Delamea Mlinar ( 74./Fink), Sarasola , Božič , Trifković, Omladič, Nikezić, Vicente ( 69./Šporar).
Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Arghus , Trajkovski, Mertelj, Filipović , Mezga ( 46./Potokar), Ibraimi ( 73./Cvijanović), Tavares , Berić.
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


LUKA KOPER - RUDAR 1:0 (0:0)
500; Mavrič Rožič 58./11-m
Luka Koper: Hasić, Žibert , Blažič ( 46./Majcen), Guberac, Mavrič Rožič, Hadžić, Đukić, Palčič, Čovilo , Pučko ( 90./Popović), Bubalo ( 73./Lotrič).
Rudar: Rozman, Bubalović , Jeseničnik , Rošer ( 78./Firer), Čonka ( 71./Podlogar ), Rotman , Berko , Bratanović, Klinar, Bakarić, Bizjak ( 62./Črnčič).
Sodnik: Andrej Tratnjek (Murska Sobota)

Nedelja ob 17.00:
ALUMINIJ - GORICA

TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 18.00:
CELJE - MURA 05

Lestvica: 
MARIBOR 5 3 2 0 7:2 11 LUKA KOPER 5 3 2 0 5:0 11 CELJE 4 2 2 0 4:2 8 OLIMPIJA 5 2 1 2 9:6 7 GORICA 4 2 1 1 8:6 7 DOMŽALE 4 2 0 2 3:3 6 TRIGLAV 4 1 1 2 1:2 4 ALUMINIJ 4 1 0 3 2:6 3 RUDAR 5 0 2 3 3:10 2 MURA 05 4 0 1 3 4:9 1

V Ljubljani brez golov, v Kopru edini strelec Mavrič