Domača navijaška skupina Black Gringos je praznovala 27-letnico delovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Domača navijaška skupina Black Gringos je praznovala 27-letnico delovanja. Foto: www.alesfevzer.com

Veličina gospoda Skomine je, da je po tekmi takoj priznal, da je storil napako. Prevzel je odgovornost, verjamem, da ni bilo namerno. Tudi zaradi tega je najboljši sodnik.

Trener Mure Ante Šimundža
Mura - Olimpija
V 69. minuti sta bila po prerivanju na sredini igrišča izključena Luka Šušnjara pri Muri in Dino Štiglec pri Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com

To je zelo pomembna zmaga za nas. Že velikokrat smo bili v takem položaju, da smo napadali, pa smo potem na koncu prejeli zadetek. V drugem polčasu je Mura igrala zelo dobro, bila je veliko boljši tekmec, a smo odigrali pametno. Zdaj nas do konca meseca čaka niz treh domačih tekem, še eno dodatno bomo imeli v pokalu. Če bomo igrali s tako voljo in željo kot v prvem polčasu, nam lahko uspe marsikaj.

Kapetan Olimpije Branko Ilić
Domžalčani v krizi, Olimpija že na drugem mestu
Putinčanin: V drugem polčasu nam je bilo zelo težko
Skomina priznal napako na derbiju v Fazaneriji

Najboljši slovenski sodnik Damir Skomina je po koncu tekme igrišče zapustil ob glasnih žvižgih in negodovanju domačih navijačev, ki so mu zamerili predvsem to, da v 41. minuti ni dosodil 11-metrovke po igranju z roko Matica Črnica v kazenskem prostoru, in še nekaj drugih dogodkov, s katerimi je s svojimi petimi pomočniki v 90 minutah večkrat dvignil na noge črno-belo občinstvo. Napako ob koncu prvega polčasa je po tekmi tudi priznal.

Kljub porazu z 0:2 pa so ob aplavzu s tribun v slačilnico odšli nogometaši Mure, ki so v drugem polčasu pogumno lovili izenačenje, toda ni se izšlo po njihovih željah.

Šimundža: V prvem polčasu preveč spoštovanja
"Kljub dobri predstavi po porazu seveda ne moremo imeti dobrih občutkov. V prvem polčasu smo preveč spoštovali tekmeca, stali smo predaleč od igralcev Olimpije. V drugem polčasu smo to popravili, se postavili višje, takoj povezali igro in prevzeli nadzor. Zadeli smo vratnico, bili smo neprimerno boljši, po rdečih kartonih Šušnjare in Štigleca 20 minut pred koncem tekme pa še stopnjevali ritem. Najpravičnejši bi bil neodločen izid. Pokazali smo, da smo zasluženo v prvi ligi,"
je povedal trener Sobočanov Ante Šimundža.

Mura je konec julija dobro namučila tudi Maribor, v Ljudskem vrtu je iztržila remi 0:0. "V Mariboru nismo bili tako rezervirani oziroma spoštljivi, toda vendarle gre za proces dozorevanja teh fantov, ki potrebujejo še čas. Ne morejo odrasti v desetih tekmah, učimo se še. Več težkih tekem bo, lažje nam bo v prihodnosti. Morali bomo biti že od začetka tekem dominantni in samozavestni, da bomo tudi proti najboljšim ekipam lahko odigrali konkurenčno. Gradili bomo na današnjem drugem polčasu," je poudaril Šimundža.

Barišić zelo zadovoljen z branjenjem
Zoran Barišić
je debitiral na klopi Ljubljančanov pred očmi slavljenca Milana Mandarića (5. septembra je dopolnil 80 let) in župana Zorana Jankovića. "V prvem polčasu smo igrali dobro, igro smo imeli pod nadzorom. Načrt je bil, da v drugem delu še bolj nadzorujemo tekmo in igramo še dominantneje. Da ne izgubljamo prehitro žoge, da ne kompliciramo, ampak igramo preprosto. A nam ni uspelo. V določenih obdobjih smo bili preveč hektični in smo preveč komplicirali. Izgubili smo strukturo naše igre in po rdečem kartonu še ravnotežje tako v obrambi kot napadu. Toda ekipa je pokazala značaj in tudi to, da se lahko brani in igra s protinapadi. Tako smo dosegli drugi zadetek. Zasluženo smo zmagali," je pripovedoval Avstrijec hrvaških korenin.

Pohvalil je tudi muraše, ki so v sredo v osmini finala pokala z 1:0 izločili Rudar: "Čestitamo jim, res so dobra ekipa. Bili so to, kar smo pričakovali – zelo dober tekmec. Igrišče ni bilo hitro, niso ga polivali, ampak v redu. Pomembno je, da se vedno prilagodimo na razmere in smo pripravljeni na vse. To je profesionalizem. Zelo sem zadovoljen, kako smo se branili. Vem pa, da zmoremo več in bolje. To bomo tudi pokazali."

Putinčanin vrnitev kronal z zadetkom
Barišić ni mogel računati na poškodovana Gorana Brkića (moral bo na operacijo gležnja, zato jeseni ne bo več igral) in Nika Kapuna, zato je v začetno enajsterico prvič po derbiju proti Mariboru vrnil Marka Putinčanina. Ta je po protinapadu v 90. minuti postavil končni izid tekme. Strelec prvega zadetka po pol ure igre Rok Kronaveter je med odmorom zaradi slabega počutja ostal v slačilnici. Zamenjal ga je Asmir Suljić, ki je bil v postavi kljub nezgodi na treningu, zaradi katere je bil nekaj časa vprašljiv.

"Imel sem kar nekaj dilem glede sestave ekipe, ne samo, glede prvih 11, ampak tudi glede prvih 18. V ekipi imamo kakovost, zato trenerju ni tako lahko. Igralci se morajo truditi na treningih, ko pride priložnost, pa jo morajo izkoristiti," je o kadrovskih zadevah dejal trener Olimpije.

Prva liga potrebuje Muro
Seveda na novinarski konferenci ni šlo niti brez omembe spektakularnega vzdušja na tribunah. Domača navijaška skupina Black Gringos je praznovala 27-letnico delovanja, iz Ljubljane je prišlo 400 navijačev. "Glede kulise je bilo odlično. Slovenski nogomet to potrebuje. Vesel sem, da je bilo na tribunah vse v redu in smo doživeli pravi nogometni praznik," je povedal Šimundža.

Kapetan Olimpije Branko Ilić je dodal: "S soigralci smo se že v preteklih letih velikokrat pogovarjali, da Slovenija potrebuje Muro v prvi ligi. To so danes pokazali njihovi navijači, igralci in strokovno vodstvo. Res bi jim čestital."

Do konca meseca kar štirikrat v Stožicah
Olimpija se je s tremi točkami povzpela na drugo mesto na lestvici Prve lige TS, za Mariborom zaostaja šest točk. "To je zelo pomembna zmaga za nas. Že velikokrat smo bili v takem položaju, da smo napadali, pa smo potem na koncu prejeli zadetek. V drugem polčasu je Mura igrala zelo dobro, bila je veliko boljši tekmec, a smo odigrali pametno. Zdaj nas do konca meseca čaka niz treh domačih tekem, še eno dodatno bomo imeli v pokalu. Če bomo igrali s tako voljo in željo kot v prvem polčasu, nam lahko uspe marsikaj," je sklenil Ilić.

Na 27. tekmi po osamosvojitvi Slovenije je bila to sedma zmaga Olimpije v Fazaneriji v prvi ligi. Tudi pred petimi leti in pol se je zadnje srečanje končalo z zmago gostov, takrat z visokih 0:4.Veličina gospoda Skomine je, da je po tekmi takoj priznal, da je storil napako. Prevzel je odgovornost, verjamem, da ni bilo namerno. Tudi zaradi tega je najboljši sodnik.

Trener Mure Ante Šimundža

To je zelo pomembna zmaga za nas. Že velikokrat smo bili v takem položaju, da smo napadali, pa smo potem na koncu prejeli zadetek. V drugem polčasu je Mura igrala zelo dobro, bila je veliko boljši tekmec, a smo odigrali pametno. Zdaj nas do konca meseca čaka niz treh domačih tekem, še eno dodatno bomo imeli v pokalu. Če bomo igrali s tako voljo in željo kot v prvem polčasu, nam lahko uspe marsikaj.

Kapetan Olimpije Branko Ilić
Domžalčani v krizi, Olimpija že na drugem mestu
Putinčanin: V drugem polčasu nam je bilo zelo težko
Skomina priznal napako na derbiju v Fazaneriji