Obiskovalce Stožic je najprej pozdravila maskota. Foto: MMC RTV SLO
Obiskovalce Stožic je najprej pozdravila maskota. Foto: MMC RTV SLO
Stožice
Vrsta za vstopnice. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko, Klemen Klemen in druščina
Avtorji nove skladbe v podporo Olimpiji med okrepčilom v VIP-loži. Foto: MMC RTV SLO
Ermin Rakovič
Nogometaši Olimpije so po koncu tekme kljub porazu pozdravili Green Dragonse. K severni tribuni ni stekel le Ermin Rakovič, ki z navijači ni v dobrih odnosih. Foto: MMC RTV SLO
Magnifico
Novo domovanje Olimpije si je ogledal tudi Magnifico. Foto: MMC RTV SLO
Navijaško vzdušje in zadetek Bešiča
Osterc in Hasič junaka v Stožicah

(Stoječa) kolona avtomobilov na Vojkovi cesti (tudi zaradi vnovičnega zaprtja krožišča Tomačevo zaradi preplastitve cestišča), dolga vrsta čakajočih za nakup vstopnice pred enim izmed zabojnikov in vzklikanje Green Dragonsov, ki se ga je že slišalo s stadiona, so pol ure pred tekmo dali slutiti, da bo srečanje 6. kroga Prve lige si med Olimpijo in Luko Koprom obiskano tako, kot so si vodilni možje ljubljanskega kluba želeli.

Raperji ogreli navijače
Kakšnih 7.000 gledalcev na tribunah je pripravilo lepo kuliso, nekaj je bilo tudi koprskih navijačev. Še pred prvim sodnikovim žvižgom je novo skladbo (naslova (še) nima!) v podporo Olimpiji predstavila skupina raperjev na čelu z Zlatkom in Klemnom Klemnom. Sestavili so jo na željo Green Dragonsov, ob uvodni izvedbi pa jim je po Zlatkovih besedah, ki smo ga med polčasoma ujeli v VIP-loži ob igranju namiznega nogometa, malce nagajalo ozvočenje.

Vilfan in Ilievski gledala le prvi polčas?
Premierni nastop svojih nogometašev na novem stadionu sta si seveda prišla ogledat predsednik Olimpije Izet Rastoder in član izvršnega odbora kluba Franci Zavrl, videti pa je bilo še veliko drugih znanih obrazov, tako iz sveta nogometa (Mladen Rudonja, Robert Pevnik, Bojan Prašnikar, Danilo Popivoda, Branko Florjanič, Darko Birjukov, Ivan Simič - kot v Južni Afriki se vztrajno izogiba fotografskim objektivom ...) kot tudi nekaj "estradnikov" (Magnifico, igralka in voditeljica Ana Marija Mitič ...). Košarkarski dvojec Peter Vilfan in njegov zet Vlado Ilievski sta po prvem polčasu očitno obupala (Olimpija je zaostajala z 0:2), saj ga v drugem delu ni bilo več videti na tribuni.

"Cime" zamenjan, kaj pa uprava?
Na igrišče v nadaljevanju ni več stopil Sebastjan Cimerotič. Preigravanja, s katerimi je nekoč dvigoval na noge ljubljanske navijače, so zgodovina. Po lanski poškodbi ahilove tetive "Cime" še zdaleč ni pravi, trener Safet Hadžič je dejal, da je pripravljen 70-odstotno in da je po prvem polčasu sam zaprosil za menjavo.

Dragonsi so medtem prosili za zamenjavo uprave. Sredi drugega polčasa so na severni tribuni najprej razvili transparent z napisom "Draga uprava ...", takoj zatem pa še tistega z napisom "Odstop!". Proti koncu tekme, ko je postalo jasno, da se Olimpija ne bo mogla izogniti porazu, so kar ves stadion pozvali k skandiranju "Uprava, adijo!" Kdo bo moral oditi zaradi slabih izidov ljubljanskega kluba, ki je še brez zmage, bo jasno kmalu. Nič nenavadnega ne bi bilo, če bi moral kovčke pospraviti Hadžič.

Hadžič: Razumem navijače
"Čestital bi Kopru za zmago in se zahvalil navijačem, ki so nas prišli podpret v tako velikem številu. To je bil res lep spektakel. Poskušali smo zmagati, v drugem polčasu pritiskali, a nam ni uspelo. Določeni fantje so dali maksimum, drugi so še v določenem krču in neizkušeni. To je botrovalo porazu. Razumem navijače, da jim ni vseeno, če izgubljamo. Publika se upravičeno jezi. Trudimo se, da bi kakšno tekmo zmagali. Mislim, da smo vsaj v drugem polčasu dali vse od sebe, ampak ne gre. Treba se je usesti in pogovoriti, kako naprej, kaj je dobro in kaj je slabo," je trener Olimpije povedal po tekmi.

Okčič izgubil glas
Njegov kolega Nedžad Okčič je na novinarsko konferenco prišel s hripavim glasom, saj je moral zaradi glasnega vzdušja malce bolj napeti glasilke kot po navadi: "Ta lep ambient je dobrodošel za ves slovenski šport in nogomet. V prvem polčasu smo prikazali lepo igro in dosegli tudi dva zadetka. Na koncu smo nekako trepetali za zmago. Enostavno smo kot ekipa še v določenem krču in pod pritiskom rezultata, ki si ga želimo. Amerju Jukanu čestitam za zelo dobro predstavo na prvi tekmi, saj je bil z nami na treningu šele dva dni. Na naslednji tekmi proti Mariboru bomo poskušali ujeti priključek z njim, kot smo si zastavili na začetku prvenstva, v reprezentančnem premoru pa nadgraditi igro in v nadaljevanju prikazati še več kot danes."

Hasič: Užitek je bilo igrati
Vratar Kopra Ermin Hasič, ki je že prejšnji konec tedna zadel z 11-metrovke, je tokrat znova meril v polno z bele točke. "Proti Gorici si nihče ni upal streljati - po domače povedano, ni imel "jajc" - in sem jaz prevzel odgovornost. Danes je bila znova 11-metrovka in nismo nič menjali. Bil je lep ambient, prav užitek je bil igrati pred takšnim občinstvom na takšnem stadionu. Pohvalil bi navijače, da so prišli v tako lepem številu in upam, da bo tako tudi v prihodnosti," je dejal koprski čuvaj mreže in dodal, da tudi gradnja novega stadiona na Bonifiki lepo napreduje: "Travnata površina je postavljena že dobra dva tedna, tudi reflektorji, prav tako se lepo gradi druga tribuna. Odprtje naj bi bilo 8. oktobra."

Nekaj besed je Hasič namenil tudi Milanu Ostercu, ki je zabil prvi gol v dresu Kopra. "Vidi se, da je k nam prišel nepripravljen in da bo potreboval še nekaj tekem, da pride v tekmovalno formo. Danes je že dokazal napredek, dosegel je zadetek, nad njim pa je bil narejen še prekršek za 11-metrovko. Upam, da bo v nadaljevanju kazal take predstave, kot jih je lani v Gorici, ko je bil prvi strelec lige," je razmišljal 35-letni veteran.

Bešič: Drugi polčas mora biti popotnica za naprej
Edini strelec za Olimpijo je bil komaj 19-letni Adnan Bešič, ki je v 46. minuti zamenjal ravno Cimerotiča. "V drugem polčasu smo dokazali, da se lahko borimo. To nam mora biti popotnica za naprej. Igrali smo po najboljših močeh, vendar nam ni uspelo," je bil kratek njegov komentar po tekmi. Zeleno-beli bodo v naslednjem krogu gostovali v Domžalah pri Primorju, nova tekma v Stožicah pa jih čaka 11. septembra proti Domžalam.

Navijaško vzdušje in zadetek Bešiča
Osterc in Hasič junaka v Stožicah