Kot igralec je Petrić svojo nogometno pot začel v OFK Beograd. Po treh sezonah je prestopil k Partizanu, za katerega je zbral več kot 100 nastopov. Sledil je odhod na Otok, kjer je zaigral za Dundee United, najbolj pa se je uveljavil pri Glasgow Rangers, kjer je klubu pomagal do devetega zaporednega naslova škotskega prvaka.

Novi trener Gorice Gordan Petrić (levo) in predsednik Novogoričanov Hari Arčon. Foto: Twitter ND Gorica
Novi trener Gorice Gordan Petrić (levo) in predsednik Novogoričanov Hari Arčon. Foto: Twitter ND Gorica

V sezoni 1998/99 je sledil prestop v Crystal Palace, pred vrnitvijo v Partizan pa je zaigral še za grški AEK in škotski Hearts. Njegova zadnja postojanka v profesionalni karieri je bil kitajski Sichuan Dahe.

Leta 1987 svetovni prvak z mlado reprezentanco Jugoslavije
Petrić je za reprezentanco nekdanje Jugoslavije zbral pet nastopov, z jugoslovansko izbrano vrsto do 20 let pa se je v Čilu leta 1987 razveselil naslova svetovnega prvaka. Prvič je v trenerske vode zaplul leta 2013, ko je prevzel nizkoligaša Bežanijo. V Srbiji je vodil še Sinđelić Beograd, Teleoptik Zemun, Čukarički in Rad. Vlogo pomočnika je opravljal pri domačem Partizanu in srbski izbrani vrsti.

Arčon: Menim, da gre za veliko osebnost
"Gordan Petrić je oseba, ki jo krasijo izjemna ambicioznost ter bogate mednarodne izkušnje, s katerimi bo lahko članom naše ekipe, ki so v večini še posamezniki v razvoju, pomagal rasti tako po profesionalni kot po osebnostni plati, saj menim, da gre za veliko osebnost,"
je bil zadovoljen predsednik Gorice Hari Arčon.

Gorica je v uvodnih dveh krogih izgubila z Bravom (1:4) in Koprom (2:4), v nedeljo pa gostuje pri Muri. Prenos tekme s Fazanerije na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.