Gorica je trenutno na predzadnjem mestu prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica je trenutno na predzadnjem mestu prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Predsednika je potrdila skupščina, ki je najprej sprejela odstopno izjavo nekdanjega predsednika Arčona. Hkrati je imenovala tudi dva nova člana upravnega odbora, to sta Darko Pahor (direktor podjetja E3) in Blažica.

"Ob tej priložnosti bi se radi gospodu Arčonu zahvalili za njegov prispevek h klubu, ki ga je sprejel v zelo zahtevnem stanju. Novemu predsedniku, gospodu Blažici, želimo veliko sreče in uspehov pri vodenju modro-belega kolektiva," so zapisali pri Gorici.

Pred dvema tednoma je po srečanju predstavnikov pokroviteljev in navijaške skupine Terror Boys, ki so bili pobudniki zamenjave prejšnjega vodstva, pisno odstopno izjavo že podal direktor Simon Klaut, Arčon pa takrat le ustno. Kdo bo nadomestil Klauta, še ni znano.

Sorodna novica Odstopila predsednik in direktor Gorice

Srebrnič: Organizacijsko moramo na vseh strukturah dvigniti klub na višjo raven

"Glede na sloves, ki ga ima, si Gorica kot klub zasluži več. Kdor koli ga že vodi. Želim si, da klub deluje, kot je treba, da se potem tudi od igralcev lahko zahteva več. Seveda morajo biti plače redne. To je moja želja. Organizacijsko moramo na vseh strukturah dvigniti klub na višjo raven, ker prva liga to zahteva," je prejšnji teden po porazu proti Mariboru (1:4) dejal trener Miran Srebrnič.

Arčon je pred dnevi v pogovoru za Večer med drugim priznal, da je klub v preteklih mesecih malo zamujal s plačami, a v isti sapi dodal, da so zaostanke reševali sproti, in zanikal govorice, da naj bi plače zamujale po pol leta.

Srebrnič je poudaril, da dogajanje v pisarnah vseeno ne bi smelo pretirano vplivati na predstave na zelenici: "Igrišče je druga stvar. Ne moremo reči, da je kriv predsednik, da smo proti Mariboru izgubili z 1:4. V prvenstvo smo vstopili po dobri zgodbi v drugi ligi. Začeli smo dokaj v redu, a rezultatsko nismo bili nagrajeni. Proti Bravu in Mariboru nismo bili dobri, potrebujemo en dober izid, da se psihološko dvignemo in pridobimo samozavest. Če smo prej igrali dobro, lahko tudi zdaj."

"Boljših okrepitev si ne moremo privoščiti, iz igralcev, ki jih imamo, moramo izvleči maksimum. To je delo trenerja. Treba se je osrediniti na zadeve, ki so pomembne, in jih izboljšati. Na začetku prvenstva smo dajali izjave, da se nočemo bojevati za obstanek, po nekaj več kot prvi četrtini prvenstva pa se je pokazala neka realna slika. Tu smo, treba se je bojevati. Sam nikakor nisem izgubil volje," je dodal.