Safet Hadžić še vedno čaka na dovoljenje za skupinske treninge. Foto: www.alesfevzer.com
Safet Hadžić še vedno čaka na dovoljenje za skupinske treninge. Foto: www.alesfevzer.com

S tekmami 25. kroga, ki so bile odigrane 7. in 8. marca, se je Prva liga Telekom Slovenije ustavila po dobrih dveh tretjinah prvenstva. Deseterica klubov mora odigrati še enajst krogov. Prvi mogoč termin za nadaljevanje je 30. maj, sezona pa naj bi se končala še pred 25. julijem.

V najboljšem izhodišču je Olimpija, ki ima pet točk naskoka pred Celjem in Aluminijem. Branilec naslova Maribor zaostaja za sedem točk in bo nadaljeval sezono z novim trenerjem Sergejem Jakirovićem.

"Za vrnitev igralcev na igrišča je po dveh mesecih premora potrebnih od štiri do šest tednov. Zdaj smo v položaju, ko je treba rešiti sezono v dveh tednih," je zaskrbljen trener Olimpije Safet Hadžić.

"Če delaš nekaj v skupinah, potem pa začneš igrati tekme, je to loterija. Tu igra veliko vlogo dejavnik sreče, ni nekega sistemskega trenerskega znanja," je v pogovoru za TV Slovenija dodal Hadžić.

Oražem: Po mesecu in pol krize je čas za razjasnitev stvari
V veliki krizi so v letošnji sezoni tudi Domžale, ki so na predzadnjem mestu s 26 točkami.
"Zdaj vlada negotovost. Želimo si, da bi od pristojnih institucij dobili jasna navodila, potem pa se bomo pogovorili, česa smo zmožni. Razumem, da šport ni prioriteta. Po mesecu in pol krize je vseeno čas, da se tudi nam poskušajo stvari razjasniti," je poudaril športni direktor Matej Oražem.

Hadžić: Zdaj bo velik faktor sreče in ne sistemskega znanja