Jasmin Handanović je za Maribor zbral 346 nastopov. Foto: Reuters
Jasmin Handanović je za Maribor zbral 346 nastopov. Foto: Reuters

42-letni Handanović je za Maribor prvič zaigral 23. julija leta 2011. Zdaj bo v mariborskem dresu tudi desetletje pozneje. “Tako daleč res nihče ni mogel videti, zato se lahko zahvalim klubu, športnemu direktorju in trenerjem, ki so ocenili, da še lahko pomagam in prispevam svoj delež,” je za uradno klubsko spletno stran povedal Handanović.

42-letni Jasmin Handanović želi braniti tudi v naslednji sezoni

Dokler bodo telo, zdravje, fizika dovoljevali, bom vztrajal. Dokler bom lahko dohajal mlajše, morda ne v takšnem obsegu, kot oni trenirajo, a na dovolj visoki stopnji intenzivnosti, bom zraven,” še dodaja Handanović., ki je za Maribor zbral 346 nastopov.

Pred nadaljevanjem prvenstva Handanović pravi: "Nekaterim je premor prišel prav, drugim ne. Nam kot klubu je morda celo ustrezal, da smo se resetirali. Zgodile so se nekatere spremembe, imamo nov zagon in naša naloga v prihodnjih enajstih krogih je, da popravimo vtis, ki smo ga pustili na začetku pomladi.

V Kidričevem podaljšali pogodbo z Janžekovičem in Kovačićem

Aluminij je podaljšal pogodbo z obema vratarjema, Luko Janžekovičem in Matijo Kovačićem. Janžekovič je podpisal novo dvoletno pogodbo. 23-letni čuvaj mreže je za trenutno tretjeuvrščeno moštvo Prve lige odigral 123 tekem, od tega 11 v pokalu. Letos je v vratih Aluminija zbral 11 nastopov. Šest več jih je zbral Hrvat Kovačić, ki je s klubom podaljšal pogodbo za eno sezono. V Kidričevo se vrača hrvaški nogometaš Sanin Muminović, ki je Aluminij zapustil po koncu lanske sezone, v letošnji pa ni imel kluba.