Tomi Horvat se seli čez mejo v Avstrijo. Foto: www.alesfevzer.com
Tomi Horvat se seli čez mejo v Avstrijo. Foto: www.alesfevzer.com

23-letnik se bo v tem avstrijskem klubu pridružil rojaku Jonu Gorencu Stankoviću. Horvat je podpisal pogodbo do leta 2025 z možnostjo še za eno leto, so zapisali pri Sturmu.

Horvat se je v Fazanerijo preselil pred začetkom sezone 2018/19, pred tem je igral v mlajših selekcijah Maribora, kamor je prišel prav iz Mure. V črno-belem dresu je zbral 159 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel 18 zadetkov in prispeval enajst podaj.

Njegova najboljša sezona je bila letošnja, saj je v vseh tekmovanjih zbral 50 nastopov ter dosegel 11 golov in šest podaj. Med drugim je zabil enega izmed dveh zadetkov za domačo zmago proti Tottenhamu z 2:1.

"Tomi se seli v Sturm, v katerem bo kariero nadaljeval pod precej boljšimi pogoji. Verjamemo, da je prestop v Sturm lahko tudi začetek potencialnega strateškega sodelovanja s klubom iz Gradca. Tomijeva zgodba in pot sta lahko v navdih ostalim mladim nogometašem. Za konec bi se mu zahvalil za njegov njegov doprinos v teh letih in mu zaželel vse najboljše v nadaljevanju kariere," je za spletno klubsko stran povedal predsednik Robert Kuzmič.