Matej Poplatnik in Matic Ivanšek, junaka Brava na obračunu z Mariborom v Šiški. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Poplatnik in Matic Ivanšek, junaka Brava na obračunu z Mariborom v Šiški. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, priigrali so si nevarnejše priložnosti, v 13. minuti se je v lepem položaju znašel Poplatnik, a je ostalo pri 0:0, slabih deset minut pozneje je zapretil še Matic Ivanšek, njegov strel je blokiral Sven Šoštarič Karič.

Vijoličasti v prvem polčasu niso pretirano ogrozili vrat Matije Orbanića, v uvodu drugega so bili nekoliko podjetnejši, po podaji Icukija Urate bi skoraj zapretil Jan Repas, v 51. minuti je po lepo izpeljani akciji poskusil še Erico Castro, a je njegov poskus blokiral Beno Selan.

Nato pa sprememba izida: v 56. minuti je z leve strani predložek poslal Matija Kavčič, ob oddaljenejši vratnici je visoko skočil Matej Poplatnik in Ažbeta Juga premagal z natančno odmerjenim strelom z glavo. Žoga se je v mrežo odbila od desne vratarjeve vratnice. Jug je bil povsem nemočen.

Xhuliano Skuka in Josip Iličić sta v 68. minuti tekme zrežirala izenačenje na 1:1, vseeno pa se s soigralci v štajersko prestolnico vračata praznih rok. Foto: www.alesfevzer.com
Xhuliano Skuka in Josip Iličić sta v 68. minuti tekme zrežirala izenačenje na 1:1, vseeno pa se s soigralci v štajersko prestolnico vračata praznih rok. Foto: www.alesfevzer.com

Vrag je vijoličastim vzel šalo, namesto Marka Kolarja je v igro vstopil Josip Iličić, Castra je zamenjal Xhuliano Skuka – potezi, ki sta Mariboru prinesli izenačenje: po Iličićevem predložku iz kota je Skuka v 68. minuti z glavo hladnokrvno zadel za 1:1. V naslednjih minutah so varovanci Anteja Šimundže pritiskali na vrata gostiteljev, še posebej je bil s predložki nevaren Iličić.

Pritisk ni trajal dolgo, Ljubljančani so hitro strnili vrste v svoji obrambi, za nameček so v 82. minuti znova povedli. Tudi tokrat se je s predložkom v kazenski prostor z leve strani izkazal Kavčič, z glavo pa je neubranljivo zadel Ivanšek. Njegov prvenec v Prvi ligi.

Ljubljančani se še niso smeli sprostiti, kmalu zatem se je sijajna priložnost za izenačenje ponudila Skuki, ki se je po podaji Marka Božića znašel sam pred golom, a žoge nekako ni pričakoval, domača obramba pa je naposled le poskrbela, da je ostalo pri minimalnem vodstvu. Rezervist Luka Kerin je imel nato v sodnikovem dodatku po napaki Šoštariča Kariča na nogi tretji zadetek Brava, a je s silovitim strelom zatresel prečko.

Šimundža: Premalo smo bili agresivni

Arnol: Odločilo je ravnovesje
"Na hitro sem pogledal statistiko, sedemkrat nam je uspelo ustreliti v okvir, zadeti še okvir, zabiti dva lepa gola. Zavedali smo se, da k nam prihaja izjemna ekipa z individualno kakovostjo, s posamezniki, ki bodo, če jim dovoliš preveč prostora, to hitro izkoristili. Čestitke predvsem igralcem zadnje linije, zadnjima veznima igralcema, da so zelo dobro nadzirali vse napade, nasprotniku nismo dovolili preveč. Ravno to ravnovesje med napadanjem in branjenjem je danes odločilo," je za Val 202 po tekmi dejal Aleš Arnol, glavni trener NK Bravo.

Šimundža: Premalo je bilo želje
Ante Šimundža, strateg NK Maribor, je bil na drugi strani – razumljivo – slabše volje. "Dejstvo je, da smo bili v prvem polčasu v razmišljanju zelo počasni, v taktičnem pogledu, kar se tiče nasprotnika, smo bili premalo agresivni, premalo je bilo želje v šprintanju v globino. Brez tega v nogometu ne gre. V drugem polčasu smo to malce popravili. Bili smo pri predložkih zraven in dobili gol. O tem bo treba razmisliti v prihodnje," je povedal.

Radomljani s tremi točkami iz Kidričevega
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v Kidričevem z 2:0 premagali Aluminij. Povedli so hitro, že v 7. minuti je Tin Hrvoj podal v sredino do Madžida Šošića, ki je z desnico ukanil domačega vratarja in žogo poslal v malo mrežico. Gostje so bili boljši nasprotnik, ne le v prvem, tudi v drugem polčasu, na začetku katerega so vodstvo podvojili. Po izgubljeni žogi gostiteljev je proti vratom z žogo stekel Caio Da Cruz, se sprehodil skozi obrambo in rutinirano matiral Jana Petka za končnih 2:0.

Safet Hadžić je z remijem debitiral na klopi Kopra. Foto: www.alesfevzer.com
Safet Hadžić je z remijem debitiral na klopi Kopra. Foto: www.alesfevzer.com

Hadžić debitiral z remijem na Fazaneriji
Zadnjo tekmo kroga so odigrali na Fazaneriji, Mura je gostila Koper, tekma pa se je končala brez zmagovalca (2:2). Za novopečenega trenerja Primorcev Safeta Hadžića se obračun sicer ni začel najbolje, v 11. minuti so njegovi varovanci prejeli zadetek, ko je iz protinapada po lepi globinski podaji Dardana Shabanhaxhaja zadel Žan Trontelj.

Že v prvi minuti nadaljevanja so Sobočani vodstvo podvojili. Ahmed Ankrah je v kazenskem prostoru po slabi podaji izgubil žogo, Amadej Maroša se je dokopal do nje in hladnokrvno zadel za 2:0. Gostitelji bi slabih deset minut pozneje k vodstvu skoraj dodali še tretji zadetek, a je Michael Pavlović žogo odbil pred golovo črto.

Primorci so se nato vendarle prebudili, začeli so pritiskati na domača vrata, to se jim je izplačalo v 67. minuti, ko je Maks Barišić zadel z diagonalnim strelom z desne strani.

Obleganje vrat Mure, ki je v 85. minuti ostala brez izključenega Roka Jurišića, se je nadaljevalo, v 86. minuti je končni izid postavil Enej Jelenič. Ta je podal oziroma streljal z desne strani, okroglo usnje pa je končalo v mreži.

Goli s tekme Bravo - Maribor
Maribor praznih rok iz Ljubljane, zmaga Brava z 2:1
Zadetka s tekme Aluminij - Radomlje
Zadetki s tekme Mura - Koper

Prva liga, 13. krog

BRAVO – MARIBOR 2:1 (0:0)
1200; Poplatnik 56., Ivanšek 82.; Skuka 68.

Bravo: Orbanić, Jakšić, Štravs, Kavčič, Španring (86./Janjić), Trdin, Selan, Stanković, Ivanšek, Pečar (71./Maher), Poplatnik (69./Kerin).

Maribor: Jug, Žinić, Watson, Karić, Guerrico (28./Urata), Pihler, Lorber (46./Božić), Repas, Soudani (80./Jakupović), Kolar (60./Iličić), Castro (61./Skuka).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


ALUMINIJ – KALCER RADOMLJE 0:2 (0:1)
600; Šošić 7., Cruz 47.

Aluminij: Petek, Baskera (46./Matić), Gorenak (75./Katuša), Jagić (74./Bilyi), Jovan, Jovanović, Koblar, Martić, Maružin (62./Kosi), Pečnik, Susso.

Kalcer Radomlje: Velić, Da Cruz (85./Krolo), Gnjatić, Hrvoj, Korun, Marković (77./Merdović), Nuhanović, Pogačar (46./N'Landu), Prpić, Ševelj, Šošić (70./Vokić).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


MURA – KOPER 2:2 (1:0)
1450; Trontelj 12., Maroša 46.; Barišić 67., Jelenič 86.
RK: Jurišić 85./Mura

Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Kous (69./Kurtović), Jurišić, Tripi, Trontelj, Brkić, Maroša (74./Kasalo), Shabanhaxhaj (90./Spasojević).

Koper: Hvalič, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović (58./Palčič), Ankrah, Vešner Tičić, Orazov (46./Groznica), Barišić, Nkada (58./Jelenič), Osuji.

Sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice)


Sobota:
ROGAŠKA – CELJE 0:4 (0:3)
700; Edmilson 7., 30., 45., Bizjak 96.
RK: Kouter 23./Celje

DOMŽALE – OLIMPIJA 0:2 (0:0)
1500; Rui Pedro 48., Hempt 56./ag


Lestvica:                             
CELJE               12  9 2 1 28:10 29
KOPER               12  7 4 1 22:11 25
OLIMPIJA            12  7 2 3 28:19 23
BRAVO               12  6 2 4 19:17 20
MARIBOR             12  5 2 5 18:14 17
MURA                12  4 2 6 15:22 14
KALCER RADOMLJE     12  3 3 6 12:17 12
DOMŽALE             12  3 2 7 16:21 11
ALUMINIJ            12  3 1 8 15:22 10
ROGAŠKA             12  2 2 8  7:27  8