Aleš Mertelj je pustil neizbrisen pečat na Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Mertelj je pustil neizbrisen pečat na Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

"Ob vrnitvi domov me prevevajo zgolj in samo pozitivni občutki. Verjamem v pozitivno zgodbo z ekipo, s trenerjem, športnim direktorjem, predsednikom in drugimi. Kar najbolje se bomo pripravili na nadaljevanje sezone, da bi izpolnili cilj in si zagotovili obstanek ter tako tlakovali pot k uspehom v prihodnosti. Vračam se v klub, kjer sem igral praktično za vse mladinske selekcije, ob tem sem bil tudi kapetan teh ekip, nastopal sem v članski konkurenci in poznam položaj kluba," je ob podpisu dejal 31-letni Mertelj, ki je pred tedni prekinil pogodbo s Karvino. Mertelj je po poletni selitvi na Češko odigral 13 ligaških srečanj. V Prvi ligi je zbral že 242 nastopov, a še nobenega v dresu matičnega kluba.

Po igranju v akademiji Triglava in v njegovi članski ekipi je Mertelj nastopal še za Koper, Maribor in češko Karvino. Igral je v Evropski ligi in v Ligi prvakov, v njegovi vitrini pa je šest naslovov državnega prvaka, štirje pokalni naslovi in štirje superpokalni.

Žurga pogodbo podaljšal do leta 2022

Kranjčani so se včeraj vrnili s priprav v Umagu, ki jih je Tom Žurga izkoristil tudi za podaljšanje sodelovanja z matičnim klubom. Prvi strelec kluba v jesenskem delu je pogodbo podaljšal do leta 2022.

"Ob podpisu nove pogodbe se počutim odlično, vsekakor je to dodatna motivacija za naslednji del sezone, ob tem pa nagrada za dobre predstave v prvem delu prvoligaške sezone. S potekom svoje kariere sem za zdaj lahko zadovoljen, ampak zavedam se, da lahko s trdim delom na treningih še ogromno napredujem in postanem še veliko boljši nogometaš," je ob podpisu pogodbe dejal mladi napadalec.

21-letni Gorenjec je produkt kranjske nogometne šole, v jesenskem delu Prve lige pa je na 14 tekmah dosegel pet zadetkov, z Luko Majcnom pa si deli naziv najboljšega klubskega strelca.

Triglav se bo spomladi boril za obstanek
Triglav je po jesenskem delu Prve lige TS na predzadnjem mestu, ima le točko več od zadnjeuvrščenega Krškega.