Ivan Borna Jelić Balta je bil v zadnjih treh letih eden ključnih igralcev Kopra. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Borna Jelić Balta je bil v zadnjih treh letih eden ključnih igralcev Kopra. Foto: www.alesfevzer.com

29-letni vezist je na Bonifiko prišel pred tremi leti, ko je Koper igral še v drugi ligi. V dveh sezonah v prvi ligi je odigral 53 tekem in dosegel tri zadetke. Bil je tudi strelec gola, ki je kanarčkom lani zagotovil obstanek med prvoligaško druščino na dvoboju proti Krki.

Wisla Krakov je izpadla iz prve poljske lige in bo v sezoni 2022/23 nastopala v drugi ligi.

Ekipa SN še piše, da naj bi v Koper prišel francoski vezist Omar Correia. 22-letnik je bil v pretekli sezoni član B-ekipe slovitega PSG-ja.

Lotrič aprila in maja le na klopi

Mitja Lotrič, ki je v sezoni 2021/22 kot posojen nogometaš Würzburga igral za Muro, bo športno pot nadaljeval v Izraelu pri Bnei Sakhninu. Klub je v pretekli sezoni zasedel šesto mesto v izraelskem prvenstvu.

27-letni Lotrič, ki je bil pred dvema letoma v dresu Celja najboljši igralec slovenske lige, je pri Muri v prvi ligi odigral 21 tekem in dosegel tri zadetke. Zadnjič je na zelenico stopil 3. aprila, potem pa na zadnjih sedmih tekmah nič več.

Štor v pretekli sezoni prvak na Cipru

Bravo je okrepil napad z Luko Štorom, ki je v Ljubljano prišel kot prost igralec, podpisal pa je pogodbo do konca sezone 2023/24 z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

23-letni Štor je bil zadnja tri leta član Dynama iz Dresdna, vmes pa je bil posojen v Aluminij in v pretekli sezoni v Apollon Limassol. Z njim se je veselil naslova ciprskega prvaka. V prvenstvu je igral na sedmih tekmah in zbral po en zadetek ter podajo.

Nogometaš iz Velikih Žabelj pri Ajdovščini je bil pred leti v dresu Maribora dvakrat drugi najboljši strelec mladinske lige. Članskega debija pri vijoličastih ni dočakal, januarja 2018 so ga najprej posodili v Aluminij, leto pozneje pa prodali.

Grabić prepričan, da bo Bravo naredil še korak naprej v novi sezoni