Marcos Tavares je bil osrednji junak sobotnega večera. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je bil osrednji junak sobotnega večera. Foto: www.alesfevzer.com
Tavares ob jubileju rešil Maribor proti Domžalam

Brazilec je prejšnji teden na tekmi Rudar - Maribor že 400. igral v dresu Maribora v vseh uradnih tekmovanjih. Pred tekmo z Domžalami je tako dobil priznanje in darilo, fotografijo s prve uradne tekme, ki jo je odigral za Maribor - bilo je 1. marca 2008, ko je debitiral proti Kopru.

V Prvi ligi je na 286 tekmah dosegel 117 golov, v evropskih pokalih je odigral 67 tekem in prispeval 21 golov, v slovenskem pokalu in superpokalu pa je zbral še 48 tekem in 19 golov.

Z dvema goloma zrežiral preobrat
Nato pa je bil ključni mož tekme. Domžalčani so bili v uvodnem polčasu precej boljši in prvih 45 minut so dobili z 1:0. Ob vrnitvi na zelenico pa je preobrat zrežiral prav kapetan, ki je zabil dva gola. Maribor je na koncu slavil zmago s 3:1.

Trener razkril novico
Na novinarski konferenci po tekmi je domači trener Darko Milanič želel govoriti le o Tavaresu: "Kar se tiče tekme, tokrat ne bom dajal komentarjev, bom pa povedal zelo pomembno novico zame osebno, za moštvo, klub in za navijače, da je Marcos Tavares podpisal dveletno pogodbo. Zelo sem ponosen, da se je to zgodilo."

Pod Kalvarijo vsaj do leta 2019
Marcosu Tavaresu se trenutna pogodba izteče po koncu letošnje sezone, podpis nove pa pomeni, da bo pod Kalvarijo igral vsaj do konca sezone 2018/2019.

Tavares ob jubileju rešil Maribor proti Domžalam