Ažbe Jug je pred prihodom v Maribor branil za Bordeaux, Sporting in Fortuno Sittard. Foto: www.alesfevzer.com
Ažbe Jug je pred prihodom v Maribor branil za Bordeaux, Sporting in Fortuno Sittard. Foto: www.alesfevzer.com

"Dogovor je bil hiter, podpisali smo do leta 2026. Ko si igralec želi ostati v klubu, je to enostavno. Zelo sem vesel, da bom lahko tudi v prihodnje del te zgodbe. Res je, da nismo končali leta, kot bi si vsi skupaj želeli, a vidim, da ekipa ima potencial. Verjamem, da nas čaka lepše nadaljevanje skupne zgodbe v novem letu," je poudaril 31-letni Jug.

"V teh treh letih sem ogromno doživel, menjali so se trenerji, nihali smo pri rezultatih. Po prejšnjem obdobju, ki je zaznamovalo klub, je bilo pričakovati določen padec, saj je prišlo do sprememb na različnih ravneh. Težko je stopiti v velike čevlje, kot so bili prej. A je spodbudno, da se nakazuje dobra smer. Seveda pa je potrebnega precej časa za prilagajanje in sprejemanje navad, zahtev. Vsak, ki pride v Maribor, se mora zavedati, za kakšen klub igra, in to tudi pokazati na igrišču," je še dodal stari in novi vratar vijoličastih.

S prihodom Šimundže opazni premiki v pozitivno smer
Vijoličasti so v jesenskem delu Prve lige močno zaostali za pričakovanji. Za vodilnimi Celjani zaostajajo kar 18 točk.

"Verjamem, da bomo uspešnejši. Že s prihodom Anteja Šimundže so opazni premiki v pozitivno smer in stopamo na novo pot. Želi storiti vse, da bi vrnili klub na nekdanje poti. To je zdaj naša skupna misija, na kateri pa se zavedamo, da je treba opraviti veliko dela. Na treningih, a tudi pri namenu, da nekatere igralce, ki so relativno mladi, navadimo na zmagovalno miselnost in da se v vsakem trenutku zavedajo, kaj pomeni igranje v dresu Maribora. S pomočjo nas starejših, verjamem, da bomo prišli do uresničitve ciljev in boljše podobe na igrišču," je še dodal vratar Maribora.