V Ljudskem vrtu so končno lahko opravili skupinski trening. Foto: NK Maribor
V Ljudskem vrtu so končno lahko opravili skupinski trening. Foto: NK Maribor

"Veseli smo, da lahko znova opravljamo svoj posel. Za našo panogo je pomembno, da se vračamo v normalne okvire. Upoštevali bomo vse, kar se nam ukaže. Želimo znova priti na raven, ki smo jo imeli pred prekinitvijo," je v pogovoru za TV Slovenija dejal Dušan Kosič, ki spomladi ne pozna poraza. Osvojili so enajst točk in premagali tudi Maribor z 2:0.

Celjani so na odličnem drugem mestu, za vodilno Olimpijo pa zaostajajo za pet točk. V nedeljo jih čaka prva pripravljalna tekma. V Celje prihaja drugoligaš iz Radomelj.

"Vsi igralci komaj čakamo, da si tekme sledijo na tri dni. To je nekaj najlepšega v nogometu. Verjamem, da lahko vzamemo tudi naslov. Pretekli konec tedna sem gledal tekme Bundeslige in sploh nisem opazil take razlike med našo ligo in nemško. Gledalci in vzdušje na stadionu naredijo tekmo veliko boljšo," je poudaril kapetan Mitja Lotrič, ki je dosegel pravi evrogol proti Mariboru.

Branilec Žan Zaletel je dodal: "Vemo, da bo težko, saj ni časa za priprave toliko kot pozimi. Vseeno verjamem, da lahko kmalu pridemo v pravo formo."

Celjski nogometaši verjamejo, da lahko osvojijo tudi naslov

Jakirović bo dvignil intenzivnost treningov
Tudi v Ljudskem vrtu je bilo živahno. Vijoličasti še vedno vadijo ob upoštevanju navodil zdravniške stroke in v prilagojenih razmerah (epidemiološki ukrepi pred prihodom na stadion, razkuževanje prostorov in rekvizitov, prepoved uporabe slačilnic). Pred nadaljevanjem Prve lige bodo odigrali tri pripravljalne tekme.

Končno! Zato smo tudi šli na igrišče v tako dobrem razpoloženju, ob tem so fantje imeli vmes prosto nedeljo za osvežitev po uvodnih aktivnostih. Vse, kar smo do zdaj opravili, je bilo res dobro. Zdaj je pomembno za nadgradnjo, da lahko začnemo tudi kontaktne treninge in da nadaljujemo po predvidenem načrtu,” je poudaril novi trener Sergej Jakirović.

Sergej Jakirović je velik optimist pred nadaljevanjem prvenstva. Foto: NK Maribor
Sergej Jakirović je velik optimist pred nadaljevanjem prvenstva. Foto: NK Maribor

V tem tednu bomo zagotovo dvignili intenzivnost. Sprva smo ostali previdnejši pri odmerjanju naporov, čeprav so bili rezultati testiranja telesne pripravljenosti ob skupnem zboru pozitivni. Videli smo, da so temelji dobri in da lahko nadaljujemo stopnjevanje ritma. Vse počnemo z namenom, da bomo na pravem nivoju že za prvo uradno tekmo in da čim prej ujamemo ekipe, ki so na lestvici pred nami.”

Žoga vedno vrne tisto, kar ji daš
Jakirović je zelo zadovoljen z dozdajšnjim delom: “Potrditev mojih prejšnjih spoznanj. Delovna etika, odnos do treningov, profesionalizem moštva je na najvišjem nivoju. V strokovnem štabu smo igralcem že ob prvem skupnem dnevu predstavili svoje zahteve in poudarili, da je teren edino merilo. Če si pravi, boš napredoval. Če boš skušal ‘preskakovati’ obveznosti na treningih, boš imel težave. Žoga vedno vrne tisto, kar ji daš. Toda v tem pogledu ni bojazni ali pomislekov, fantje sprejemajo naše zahteve. Res sem optimist in komaj čakam, da se začne tudi zares.”