Marcos Tavares je v letošnji sezoni odigral le 61 minut. Dosegel je dva zelo pomembna zadetka. V Kidričevem je izenačil na 3:3 v 91. minuti. Pred tremi tedni je odločil tekmo v Sežani takoj po vstopu v igro (1:2). Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je v letošnji sezoni odigral le 61 minut. Dosegel je dva zelo pomembna zadetka. V Kidričevem je izenačil na 3:3 v 91. minuti. Pred tremi tedni je odločil tekmo v Sežani takoj po vstopu v igro (1:2). Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so imeli po zmagi nad Olimpijo z 1:0 pred štirimi tedni usodo v svojih rokah in nogah, a so si privoščili tri spodrsljaje. Z Radomljani (0:0) in Koprom (1:1) so v Ljudskem vrtu le remizirali, prejšnji teden pa so doživeli nepričakovan poraz v Ljubljani, Bravo je bil boljši s 3:1.

Koper ima dva kroga pred koncem dve točki naskoka in ima zgodovinsko priložnost za dvojno krono. Izbranci Zorana Zeljkovića, ki so v sredo v Celju dvignili pokalno lovoriko, bodo v ponedeljek gostili Radomlje, v zadnjem krogu pa prihajajo v Šiško k Bravu. Z dvema zmagama bi si Koprčani zagotovili drugi naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

Radovan Karanović še vedno upa, da Koper v zadnjih dveh krogih ne bo osvojil vseh šest točk. Mariborčane čaka zelo težka naloga v zadnjem krogu v Fazaneriji. Foto: www.alesfevzer.com
Radovan Karanović še vedno upa, da Koper v zadnjih dveh krogih ne bo osvojil vseh šest točk. Mariborčane čaka zelo težka naloga v zadnjem krogu v Fazaneriji. Foto: www.alesfevzer.com

Storili bodo vse za lepo slovo legendarnega kapetana
Pred nami je kot osnova tekmovalni cilj, v ospredju so tri točke. Poslovilna tekma Marcosa Tavaresa pa nedvomno pomeni nadgradnjo celotnega zaključka sezone. Pričakovali smo, da bomo ta posebni trenutek čakali z boljšega izhodišča. Bomo pa storili vse, da bi omogočili, da se naš kapetan na najlepši način poslovi od občinstva, s katerim je preživel toliko prijetnih trenutkov,” je poudaril Radovan Karanović.

Tavares vzor zdajšnji in tudi naslednjim generacijam
Bili smo potrti po porazu proti Bravu, o tem ni dvoma. A smo se odzvali in pobrali, vnemo na treningih želimo potrditi v soboto na igrišču. Tokrat ne bo z nami kaznovanih Sikoška in Žuglja, ostali igralci so na voljo. Moramo biti na visokih obratih. Potrebujemo zmago v boju za naslov prvaka, od aktivnega igranja se poslavlja naš dolgoletni kapetan, legenda kluba, zato je več kot dovolj razlogov, da odigramo odlično tekmo. Gre za izjemno osebnost, ne samo za odličnega nogometaša. O njegovih nogometnih kvalitetah je brezpredmetno govoriti, ob tem pa se je Marcos od prihoda v Maribor obnašal enako, ne glede na vse vmesne uspehe in dogodke, ki so se zvrstili. Lahko je vzor vsem zdajšnjim in naslednjim generacijam nogometašev, zato o njem le z izbranimi besedami.”

Vijoličasti še brez lovorike po odhodu Zahoviča
Priljubljeni "Žuti" je jeseni preporodil 15-kratne prvake, ki so bili pred njegovim prihodom v veliki krizi. Spomladi je bil Maribor že v odličnem položaju, zelo je dišalo po prvem naslovu po maju 2019, ko je na klopi sedel Darko Milanič, kadrovsko politiko pa je vodil Zlatko Zahovič.

Zdaj se je položaj spremenil in vse kaže, da bodo Mariborčani še vedno čakali na prvo lovoriko po koncu zlatega obdobja, ko je med letoma 2007 in 2020 glavno besedo imel Zahovič.

Položaj je zdaj zaradi stanja na lestvici drugačna, a želimo priti prvi do cilja. Ne odločamo sami o svoji usodi, verjamem pa, da bomo na koncu na vrhu lestvice. Kopru bi rad čestital za osvojeni pokalni lovoriki, zasluženo so zmagali v finalu. Videli bomo, kako se bodo Koprčani odzvali na zadnjih dveh tekmah, a nismo preračunljivi in se ne oziramo na razplet drugih tekem. Zanima nas le, kako bomo mi delovali na igrišču.”

V kadru bosta dva Tavaresa
Razkritje, kaj se pripravlja v kapetanovo čast, sledi v soboto v Ljudskem vrtu. V kadru bosta dva Tavaresa.

Protokol je pripravljen, spremljevalni program razdelan. Marcos si zasluži po vsem, kar je naredili za klub, da se poslovi na najlepši način. Še vedno verjamem, da mu bomo omogočili slovo z naslovom prvaka. Tekmovalni del bo odvisen od poteka dogodkov, lahko pa povem, da bo tokrat med kandidati za nastop tudi Marcos Tavares ml., ki se je pridružil moštvu na treningih,” je še dodal Karanović.


35. krog, sobota ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA - BRAVO

Ob 20.15:
MARIBOR - ALUMINIJ

Nedelja ob 15.00:
DOMŽALE - CELJE

Ob 17.30:
OLIMPIJA - MURA

Ponedeljek ob 17.30:
KOPER - KALCER RADOMLJE


Lestvica:               
KOPER       34 19 9 6 53:35 66 
MARIBOR      34 19 7 8 51:35 64 
OLIMPIJA     34 17 7 10 48:35 58 
MURA       34 15 11 8 53:44 56 
BRAVO       34 12 9 13 32:33 45 
DOMŽALE      34 11 10 13 43:42 43 
KALCER RADOMLJE  34 11 9 14 41:48 42 
CELJE       34 12 5 17 45:47 41 
CB24 TABOR SEŽANA 34 7 8 19 28:38 29 
ALUMINIJ     34 4 11 19 30:67 23